b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Zondag reist het eerste elftal van Sportclub Silvolde naar Meppel. Opponent is de Meppeler SportClub, die de hoofdsponsor Amslod in de elftalnaam heeft. Amslod is een producent van e-bikes. MSC speelt evenals Silvolde in zwartwit gestreept.

Vorige week moest Silvolde vanwege de slechte veldomstandigheden op De Munsterman noodgedwongen pauzeren, maar MSC voetbalde wel. De uitwedstrijd tegen Achilles 1894 werd met 0-2 gewonnen. Door de overwinning klommen de Meppelers naar de vijfde plaats in de hoofdklasse A, met 23 punten uit 14 duels. Eerder wist MSC in een thuiswedstrijd koploper Hoogeveen met 4-1 te verslaan.

Vorig seizoen was dit duel de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. In Meppel eindigde het duel in 1-1. Voor Silvolde scoorde Roy Bouwman uit een strafschop en Silvolde en ging de nacompetitie in. Het elftal van trainer Berry Zandink is niet meer te vergelijken met vorig seizoen. De club trok veel nieuwe spelers aan. De situatie van Silvolde is wat betreft de stand op de ranglijst ook niet meer vergelijkbaar.

Bij Silvolde ontbreken de langgeblesseerden Roy Bouwman, Jorik te Kaat en Swen te Kaat. De rest van de spelersgroep lijkt fit, maar de technische staf dubt nog over de opstelling. Soms is voorzichtigheid geboden. De wedstrijd begint om 14.00 uur op sportpark Ezinge, Ezingerweg in Meppel.

Het is de laatste wedstrijd voor de winterstop. De eerste selectie vertrekt op 2 januari weer voor een trainingskamp naar Malaga. Meer informatie hierover volgt.