b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Zondag krijgt het eerste elftal Fortuna Wormerveer op bezoek. De Noord-Hollanders staan één punt onder Silvolde. De Fortunezen werden vorig seizoen kampioen in de eerste klasse en promoveerden aldus naar de hoofdklasse. De club speelt in het wit met een rood/blauwe baan. Vorige week speelde Fortuna een opvallend thuisduel tegen Alcides. Al na 35 minuten werd Fortunees Christian Supusepa, die enkele jaren geleden o.a. bij ADO Den Haag en CSKA Sofia onder contract stond, met rood uit het veld gezonden. De ruststand was 1-2. In de tweede helft viel Fortuna onverschrokken aan en had Alcides niks meer in te brengen. Ook niet toen er opnieuw een Fortuna-speler met rood (2x geel) kon vertrekken. Fortuna kwam na twee rode kaarten met negen man vlak voor tijd toch nog langszij. Het werd 2-2. Vraag: Wil dit zeggen dat je tegen Fortuna moet zorgen niet in overtal te komen? Antwoord: Nee!

Definitief hoeven we vanwege blessures niet binnen de lijnen te verwachten voor Silvolde: Roy Bouwman, Jorik te Kaat, Swen te Kaat en Stan ten Vaarwerk. Vraagtekens zetten we bij Gijs Hakvoort en Jhon van Beukering. O ja. Die palen langs het veld? Dat zijn lichtmasten. Binnenkort ziet Silvolde niet alleen het Oosterlicht maar ook op veld 1 licht.

Het is de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Het laatste duel in 2018 speelt Silvolde uit tegen MSC/Amslod. De competitie begint dan weer op 20 januari met de thuiswedstrijd tegen koploper Hoogeveen.

Zondag vanaf 14.00 uur Silvolde tegen Fortuna Wormerveer op sportpark De Munsterman. Komt dat zien!