Na het gelijke spel in de slotfase vorige week tegen De Bataven stond voor Silvolde vandaag de ontmoeting thuis tegen Hoogland op het programma. Trainer Van Beukering had een groot aantal spelers niet ter beschikking en moest dus improviseren voor dit belangrijke duel. Bij winst kon Silvolde zich een beetje uit de gevarenzone spelen, maar bij puntverlies blijft de positie op de ranglijst precair.

De wedstrijd begon van weerszijden aftastend zodat er weinig situaties voor beide doelen ontstonden. Dat veranderde plotseling in de 10de minuut toen Evert Römer een mooie steekbal gaf aan Rick Bouwmeister die niet lang aarzelde en de 1-0 binnenschoot. Een voorsprong die op dat miment een beetje uit de lucht kwam vallen. Er gebeurde daarna verder niet zoveel maar in de 21ste minuut reageerde Rick Bouwmeister erg attent op een te korte terugspeelbal maar de bal werd op weg naar het doel nog aangeraakt waardoor het een hoekschop werd die niets opleverde. Kort daarna was het Stijn Mossink die een goede mogelijkheid kreeg maar Marco Olthuis pareerde zijn inzet bekwaam. Hoogland probeerde wel snel de gelijkmaker te scoren maar produceerde niet echt uitgespeelde kansen. In de 32ste minuut mochten de gasten een vrije trap nemen door Bas Wobbes die de bal op het hoofd legde van Henk Baum die echter net over het doel kopte. Vlak voor rust werd het dan toch gelijk toen in de 41ste minuut een corner door Ruud Vos hard achter Marco Olthuis werd gekopt. De ruststand werd daardoor 1-1.

IMG_0035
    IMG_0064

In de tweede helft bleef Lucas ter Maat achter in de kleedkamer en Wesley Althoff werd zijn vervanger. Ook nu was er nauwelijks sprake van enig spektakel op het veld. Veel balverlies over en weer en nauwelijks vloeiende aanvallen. In de 52ste minuut werd er twijfelend ingegrepen door de Silvoldse verdediging waardoor Hoogland via Henk Baum eenvoudig de 1-2 kon scoren. En weer moest Silvolde aan de bak om een onnodige achterstand weg te werken. Na een uur spelen kreeg Evert Römer een kansje toen hij uit de draai net naast mikte. Ischa Krosse kwam in het veld voor Chiel Terhorst en Silvolde probeerde toch zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren met veel inzet maar weinig nauwkeurigheid. Dat werd in de 74ste minuut plotseling anders toen een voorzet van Wesley Althoff op Alex Tempels resulteerde in een strafschop toen laatstgenoemde in het strafschopgebied werd neergelegd. Rick Bouwmeister belastte zich hiermee en knalde hard de bal op de lat. In de rebound werd de kopbal van Roel Gebbinck net voor de doellijn weggehaald en bleef het 1-2.

Kelvin Meijer werd vervolgens gebracht voor Roel Gebbinck om toch maar in ieder geval de gelijkmaker te forceren. In de 86ste minuut Ging Rick Bouwmeister op rechts met een goede actie voorbij zijn verdediger en gaf de bal voor maar Kelvin Meijer kon bij de tweede paal niet afdrukken. Vlak voor tijd was er toch nog even hoop toen Evert Römer in de 88ste minuut de bal goed aflegde op Maarten Cohen maar hij zag zijn inzet op het dak van het doel belanden. Hierdoor verliest Silvolde thuis dure punten die het goed had kunnen gebruiken om uit de onderste regionen weg te komen.

IMG_0079

Volgende week dinsdag 27 november speelt Silvolde In Huissen voor de beker tegen RKHVV om 20.00 uur en op zondag 2 december wordt er om 14.00 uur gespeeld bij Be Quick 1887 uit Groningen.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Lucas ter Maat (Wesley Althoff 46'); Chiel Terhorst (Ischa Krosse 59'); Pim Olthuis; Mike van Aken; Maarten Cohen; Wouter Ebbers; Alex Tempels; Roel Gebbinck (Kelvin Meijer 85'); Evert Römer; Rick Bouwmeister.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje aan de redactie)

Klik hier voor meer foto's