b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Silvolde 1 hoeft komende zondag eens een keer niet zo ver te reizen voor een uitwedstrijd. Het gaat naar Gendt. Dat moet binnen het uur lukken. De tegenstander was de laatste jaren vaker opponent, namelijk De Bataven. De Gendtenaren staan met 15 punten uit 10 wedstrijden in de middenmoot. De uitwedstrijd in de Lingewaardse derby tegen RKHVV werd 14 dagen geleden met 0-3 gewonnen. De veelscorende spits in het Gendtse oranje  is dit seizoen Tim Waterink, die van Jong FC Groningen afkomstig is. Vorig seizoen won Silvolde deze wedstrijd met 0-3.

De winst in de bekerwedstrijd tegen VVG’25 was voor Silvolde een welkom intermezzo om de rug te rechten na het dramatische verlies tegen SDO. Maar helaas zijn we verre van compleet in Gendt. Geblesseerd zijn Jorik te Kaat, Kelvin Meijer en Jaël Krosse. Mike van Aken is geschorst.

De  wedstrijd op Sportpark Walburgen, waar ooit Evert Römer speelde, begint om 14.00 uur.