knvb_beker_logo.jpg

Het was een paar dagen wonden likken na de spectaculaire wedstrijd tegen SDO. De herinnering aan het duel bleef lang tegen de hersenpan bonken. Vol ongeloof lees je nog eens het objectieve verslag van Henny Tönis en je bekijkt de fraaie beelden van Ron Berendsen. Maar de spelers moesten snel weer de knop omzetten, want de volgende kraker diende zich alweer aan. De bekerwedstrijd tegen VVG ‘25 in Gaanderen. De Gaandernaren staan afgetekend aan kop in de vierde klasse C.

Het was prima toeven op de fraaie accommodatie in Gaanderen. Silvolde begon met een basisopstelling, die op vier plaatsen was gewijzigd ten opzichte van afgelopen zondag. Uiteraard stond Stan te Vaarwerk, zoals in ieder bekerduel, in de goal. Verder was Ischa Krosse na zijn blessure weer terug. Chiel Terhorst vormde met Gijs Hakvoort het defensiecentrum en Maarten Cohen speelde rechtsback.

Het was vanaf het begin duidelijk dat het geen inmaakpartij zou worden en dat VVG een jonge frisse ploeg heeft, die leuk meevoetbalde. Silvolde nam de tegenstander zeker serieus en zo werd het een vermakelijke pot. Silvolde had een optisch veldoverwicht en creëerde zich ook enkele kansjes. Zo zagen we in de 12de minuut een hard schot van Evert Römer, dat net over  ging en even later ging een bekeken lob van Kelvin Meijer dezelfde kant op. Weer enkele minuten later liet een gedreven Rick Bouwmeister weer eens zijn specialiteit zien en zijn corner kon ternauwernood van de lijn worden gehaald. In de 30e minuut mocht VVG een vrije trap nemen op een gevaarlijke positie, maar het schot ging over de lat. 10 minuten verder werd Evert Römer in het strafschopgebied weggetrokken en de terecht  toegekende penalty werd door Rick Bouwmeister benut. Het was ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Wesley Althoff voor Ischa Krosse en na enkele minuten scoorde VVG-er Dion Bouwman met een fraaie kopbal de gelijkmaker. Silvolde ging opportunistischer spelen en veel ballen werden hoog in het strafschopgebied gepompt waar Evert Römer menig kopduel uitvocht. Rick Bouwmeister scoorde 1-2 en Adrian Prochazka en Alexander Tempels kwamen nog in het veld. Na weer zo’n gevaarlijke corner van Rick maakte Gijs Hakvoort 1-3 in de 74e minuut. Vlak voor het eindsignaal scoorde VVG nog 2-3 en dat was de eindstand.