Silvolde stond vandaag voor de zware taak om de smadelijke nederlaag van vorige week tegen AWC uit te poetsen en kreeg daarvoor SDO uit Bussum op bezoek. Deze ploeg presteert erg goed dit seizoen en het zou dus zeker geen gemakkelijke taak worden voor de ploeg van Dennis van Beukering. Belangrijke item voor vandaag zou zijn het sluiten van de verdediging want de tegendoelpunten vallen wel erg gemakkelijk dit seizoen.

Het eerste deel van de wedstrijd kenmerkte zich vooral door veel aftasten zonder dat een van beide teams enigszins gevaarlijk voor het doel van de tegenstander verscheen. In de 22ste minuut echter kreeg Silvolde een uitstekende kans om op voorsprong te komen. Op advies van de assistent gaf de scheidsrechter Silvolde een strafschop nadat Rick Bouwmeister in het strafschopgebied door zijn tegenstander gevloerd werd. Roy Bouwman liet zich deze kans niet ontnemen en scoorde vanaf de 11-meter 1-0. Met deze steun in de rug zou het toch moeten gaan lukken vandaag. Kort daarna moest aanvoerder Jaël Krosse geblesseerd afhaken en werd Wouter Ebbers zijn vervanger. In de 34ste minuut leek SDO op gelijke hoogte te komen toen Joost Heerschop te snel was voor Mike van Aken en zijn voorzet door Jesse van Huisstede van dichtbij kon worden ingekopt. Met een formidabele redding op de lijn maakte Marco Olthuis deze aanval onschadelijk. Toch kwam SDO beter in het spel en in de 36ste minuut was het Theo Visser die Marco Olthuis van afstand testte.

In de 40ste minuut begon Kelvin Meijer in zijn eigen strafschopgebied aan een avontuur waar hij niet echt uitkwam en door een lichte aanraking van zijn tegenstander gaf de arbiter dit keer een penalty aan SDO. Jesse van Huisstede wist hier wel raad mee en scoorde de gelijkmaker 1-1 hoewel Marco Olthuis de bal nog toucheerde. Silvolde rechtte de rug en kreeg nog voor het rustsignaal een goede mogelijkheid toen een hoekschop van Rick Bouwmeister werd afgeslagen, maar de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten kwam van opnieuw Roy Bouwman die met een strakke schuiver de 2-1 maakte. Dit zou tevens de ruststand betekenen.

IMG_0064
    IMG_0045

In de tweede helft startte Silvolde voortvarend en kreeg meteen al een goede kans toen een voorzet van Roy Bouwman op het hoofd kwam van Wouter Ebbers maar doelman Rolf Hazelaar wist met een spectaculaire redding deze kans om zeep te helpen. Kort daarna was het Desley Groenewegen die van 40 meter Marco Olthuis probeerde te verrassen maar hij wist met moeite het schot te keren. In de 51ste minuut werd het opnieuw gelijk toen Joost Heerschop uit een hoekschop de 2-2 scoorde en de wedstrijd weer helemaal open was. Tien minuten later was het echter helemaal anders toen Mike van Aken zijn tweede gele kaart kreeg en kon vertrekken. Dit had natuurlijk invloed op de samenstelling van het team en Roy Bouwman verliet het veld voor Maarten Cohen. Voor de ploeg van Dennis van Beukering stond nu vooral het koesteren van de stand op de voorgrond maar ook dat er wel degelijk naar mogelijkheden gezocht werd alsnog de winst uit het vuur te slepen. Dat lukte al in de 73ste minuut toen Rick Bouwmeister een corner bij de eerste paal op het hoofd van Wouter Ebbers legde die vervolgens feilloos scoorde 3-2.

Het duurde ongeveer een minuut dat Silvolde van deze voorsprong kon genieten, want toen lag de gelijkmaker alweer in het net. Jesse van Huisstede deponeerde de bal op de lat en de beste reactie was van Joost Heerschop die koeltjes binnenschoot 3-3. Deze snelle tegengoal betekende voor Silvolde dat het punt gered moest worden. Met veel kunst en vliegwerk lukte dit tot aan de 97ste minuut. Helaas was het toen opnieuw Joost Heerschop die bij de tweede paal de 3-4 scoorde en Silvolde wederom met lege handen liet staan. Kort daarna floot de arbiter voor het einde en ontstond er langs de lijn enig tumult na provocerend gedrag van de bank van SDO. Dit leidde uiteindelijk tot de tweede gele kaart voor de reeds gewisselde Desley Groenewegen.

IMG_0077

Door deze nederlaag zakte Silvolde naar de 13de plaats en zal het volgende week in Gendt tegen De Bataven eindelijk weer eens punten moeten gaan pakken zodat ze niet verder afglijden.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Alexander Tempels; Gijs Hakvoort; Pim Olthuis; Mike van Aken; Jaël Krosse (Wouter Ebbers 26'); Kelvin Meijer; Roy Bouwman (Maarten Cohen 63'); Roel Gebbinck (Chiel Terhorst 73'); Evert Römer; Rick Bouwmeister.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's