b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Zondag komt RK Voetbalvereniging Samenspel Doet Overwinnen (rkvv SDO) uit Bussum met de bus naar De Munsterman. SDO is een megavereniging met een grote zaterdag- en zondagafdeling en 1400 leden. Youri Mulder heeft er in zijn jeugd gevoetbald. Ook  Ivar van Dinteren (o.a. FC Groningen en FC Zwolle) is oud-speler en was tot dit seizoen hoofdtrainer. Vlak voor aanvang van de competitie liet hij onverwacht zijn contract ontbinden en werd assistent-trainer in Almere waar hij ook al Jong Almere City onder zijn hoede had. De huidige trainer heet Koen Janssen. SDO staat met 17 punten uit 9 wedstrijden op de derde plaats op de ranglijst. Vorige week wonnen de Bussumers van RKHVV met 2-0.

Op de site van SDO wordt ook vooruit gekeken naar deze wedstrijd. Lees en erger je over een volslagen onzinnige voorbeschouwing. Stigmatiserend, Discriminerend en Oliedom (SDO). Alle vooroordelen worden weer eens van stal gehaald. Kortweg komt het er op neer dat de Silvoldse bevolking uit boeren bestaat. Dat we hier een dialect spreken, dat ik niet herken en dat de thuisoverwinningen uitsluitend zijn te danken aan het feit dat het gras op het veld te hoog (?) is. Zo’n kortzichtige schaamteloze tekst schreeuwt om een sportieve reactie. We zullen de tegenspelers met open armen ontvangen. Ze moeten bij de ingang wel eerst over de klompen heen stappen.

www.sdobussum.nl/nieuws/voorbeschouwing-silvolde-ndash-sdo-zondag-4-november-2018

Na het opmerkelijke verlies van vorige week is Silvolde op zoek naar eerherstel. De blessurelijst is deze week flink korter geworden en alleen Jorik te Kaat zit zondag definitief niet bij de wedstrijdselectie. Scheidsrechter is de jonge Dominique Prick uit Maastricht. De wedstrijd begint om 14.00 uur op sportpark De Munsterman.

Dinsdagavond 6 november speelt Silvolde 1 in Gaanderen om 20.15 uur de bekerwedstrijd tegen VVG ’25.