Na het gelijke spel vorige week tegen Achilles 1894 in Assen kreeg Silvolde vandaag weer een tegenstander uit de provincie Drenthe. Ditmaal kwam Alcides uit Meppel op bezoek, een team dat zeker niet onderschat mocht worden. Vandaag moesten Roel Gebbinck, Wouter Ebbers en Jorik te Kaat nog met blessures aan de kant blijven maar waren Ischa Krosse en Chiel Terhorst weer wedstrijdfit. Voor de ploeg van Dennis van Beukering was het duidelijk dat er weer drie punten gehaald moesten worden om een beetje uit de onderste regionen weg te komen.

Silvolde startte erg gretig tegen de ploeg uit Meppel en in de derde minuut leverde dit al meteen de voorsprong op. Een hoekschop van Rick Bouwmeister ging richting tweede paal waar Evert Römer de bal op zijn hoofd kreeg en zo de score opende. Bij deze actie raakte echter de doelman Danny Bos van Alcides zodanig geblesseerd aan zijn duim dat hij niet verder kon. Hij werd vervangen door Thomas Bos. Silvolde was na deze snelle voorsprong niet tevreden en ging op zoek naar uitbreiding van de voorsprong. In de 12de minuut ging Roy Bouwman op links goed door en bracht Kelvin Meijer in stelling. Zijn schot ging echter net over. Twee minuten later gaf Mike van Aken een geweldige dieptepass op Kelvin Meijer die zich goed vrijspeelde maar net naast het doel schoot. De tegenstander uit Meppel probeerde zich langzaam aan de druk van Silvolde te ontdoen en kreeg in de 21ste minuut de eerste mogelijkheid. Jermain Wobbes probeerde doelman Olthuis in de korte hoek te verschalken maar de sluitpost tikte de bal hoekschop.

Na ruim een half uur spelen was het de zeer actieve Roy Bouwman die de bal op het hoofd van Evert Römer kreeg maar via de lat verdween de bal over het doel. In de 35ste minuut was het plotseling 1-1 doordat Danni Lohman te veel ruimte kreeg en van de rand van het strafschopgebied de bal achter de verslagen doelman Olthuis schoot. Silvolde veerde weer op en kreeg in de 43ste minuut loon naar werken toen na een snelle uitbraak Evert Römer de weg sprintende Roy Bouwman in stelling bracht die feilloos de 2-1 binnen tikte. Op slag van rust leek het allemaal nog mooier te worden toen Rick Bouwmeister na een fantastische actie de bal bij Evert Römer bracht die vervolgens de bal doorkopte op Jaël Krosse en de afgeslagen bal bij Kelvin Meijer kwam die vervolgens ook de bal niet achter doelman Thomas Bos kreeg. Hierdoor gingen beide ploegen naar de kleedkamer met een 2-1 ruststand.

IMG_0111
    IMG_0130

In de tweede helft bracht Silvolde meteen orde op zaken toen in de 46ste minuut Roy Bouwman een korte corner nam op Rick Bouwmeister die vervolgens met zijn voorzet het hoofd van Jaël Krosse bereikte die in de verre bovenhoek raak kopte 3-1. Dit leek de veerkracht bij Alcides te breken en Silvolde kreeg steeds meer mogelijkheden. In de 64ste minuut kwam een afgeslagen bal bij Rick Bouwmeister maar hij volleerde net over. Drie minuten later waren het opnieuw Roy Bouwman en Rick Bouwmeister die voor gevaar zorgden maar het schot van laatstgenoemde ging net voorlangs. Toch bleef Alcides strijden voor een beter resultaat en kreeg in de 73ste minuut een kans toen Frank Fokke erg ver mocht doorlopen maar uiteindelijk strandde zijn poging in schoonheid. Nog was het niet afgelopen toen Rick Bouwmeister rommelde in het strafschopgebied en de bal tegen een hand van de tegenstander belandde. De arbiter wees gedecideerd naar de stip. Bouwmeister belastte zich met deze klus en scoorde met een hard schot de 4-1 en deed de wedstrijd definitief in het slot.

In de slotfase werden er nog de nodige wissels toegepast. Eerst kwam Chiel Terhorst de plaats innemen van Gijs Hakvoort en kort daarna mocht Roy Bouwman plaatsmaken voor Swen te Kaat. Ook de derde wissel vond plaats toen Evert Römer het veld verliet en Wesley Althoff in zijn plaats kwam. In de slotfase zette Silvolde nog even aan en in de 88ste minuut speelde Rick Bouwmeister met een geweldige actie de bal naar Kelvin Meijer die de 5-1 kon aantekenen. Het echte slotakkoord hadden Alex Tempels en Kelvin Meijer samen kunnen maken maar uiteindelijk wist Alex Tempels in scoringspositie de bal op de lat te krijgen waardoor de eindstand 5-1 bleef.

IMG_0081

Door deze verdiende overwinning kon Silvolde weer drie punten aan het totaal toevoegen waardoor het gestegen is naar plek 10. Volgende week gaan de zwartwitten op bezoek in Wijchen bij het goed presterende AWC. De wedstrijd op sportpark “De Wijchert” begint om 14.00 uur.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Lucas ter Maat, Gijs Hakvoort (Chiel Terhorst 80’); Pim Olthuis; Mike van Aken; Alexander Tempels; Kelvin Meijer; Roy Bouwman (Swen te Kaat 83’); Rick Bouwmeister; Evert Römer (Wesley Althoff 84”); Jaël Krosse.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's