Vandaag werd de tweede thuiswedstrijd gespeeld tegen het gepromoveerde RKZVC uit Zieuwent. Een echte achterhoekse derby dus. Na twee nederlagen in uitwedstrijden was de ploeg van Dennis van Beukering gebrand op een overwinning. In de selectie ontbrak Evert Römer nog maar de rest was beschikbaar. Gijs Hakvoort keerde terug in de basis na een schorsing.

De bezoekers lieten er geen gras over groeien en zetten meteen vanaf het beginsignaal druk. Dat resulteerde in een eerste hoekschop die meteen voor gevaar zorgde. Silvolde had geluk dat de afgeslagen bal door Wouter Pillen hoog over werd geschoten. De druk van RKZVC bleef aanhouden en in de derde minuut mazzelde Silvolde doordat Sjors Storkhorst op aangeven van Mart Schutten de bal buiten bereik van doelman Olthuis op de paal mikte. Silvolde kwam er niet echt uit en in de 11e minuut werd Lucas ter Maat zodanig onder druk gezet waardoor zijn terugspeelbal te kort was en Sjors Storkhorst snel de bal oppikte maar opnieuw de paal raakte. Joey Belterman was er als de kippen bij en scoorde zeer beheerst de 0-1.

Na de voorsprong bleven de gasten het betere van het spel hebben zonder echte kansen te creëren. Ook Silvolde wist aanvallend gezien geen potten te breken. In de 30ste minuut mocht Rick Bouwmeister een hoekschop nemen die het strafschopgebied in dwarrelde. In de scrimmage die hierdoor ontstond was het Mike van Aken die het meest attent was en de bal over de doellijn werkte 1-1. Toen iedereen dacht dat dit de ruststand zou gaan worden kreeg Joey Belterman het in de 43ste minuut op de heupen en zorgde met een prima individuele actie voor zoveel vrijheid dat hij Marco Olthuis kansloos liet en de 1-2 op het scorebord zette. Dit was voor de ploeg van Dennis van Beukering een grote teleurstelling om vlak voor rust opnieuw op achterstand te geraken.

Silvolde - RKZSV-21
    Silvolde - RKZSV-33

De tweede helft zou dan het tij moeten keren voor Silvolde. De wil hiervoor was er wel maar het leverde geen echt resultaat op. De verdediging van RKZVC had weinig moeite met de aanvallers van Silvolde. Eerst wisselde Van Beukering Wouter Ebbers die werd afgelost door Chiel Terhorst. Even later was het de beurt aan Lucas ter Maat die vervangen werd door Jorik te Kaat. In de 65ste minuut mocht Kelvin Meijer een hoekschop nemen en Alexander Tempels kopte de bal over het doel. De gasten hadden de wedstrijd onder controle en Silvolde deed wat binnen de mogelijkheden lag. In de slotfase werd Rick Bouwmeister vervangen door Roy Bouwman maar ook deze wissel leverde niet het gewenste resultaat op. Roy Bouwman wist de bal nog wel op het hoofd van Kelvin Meijer te krijgen die vervolgens de bal tegen de paal zag komen. Sterker nog in de 88ste minuut mocht Sjors Storkhorst geheel vrijstaand de bal nog voor Marco Olthuis in het doel prikken en daarmee de eindstand op 1-3 brengen.

Silvolde - RKZSV-36

Volgende week reist Silvolde af naar Hoorn voor de wedstrijd tegen Hollandia. Deze tegenstander heeft net als Silvolde geen al te beste seizoenstart en voor Silvolde geldt dat ze nu ook in een uitwedstrijd eens de punten mee kunnen nemen naar de Achterhoek. De wedstrijd in Hoorn begint om 14.00 uur.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Lucas ter Maat (Jorik te Kaat 59’); Pim Olthuis; Gijs Hakvoort; Mike van Aken; Wouter Ebbers (Chiel Terhorst 54’); Kelvin Meijer; Alex Tempels; Roel Gebbinck; Jaël Krosse; Rick Bouwmeister (Roy Bouwman 84’)

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's