Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Zo dat was de kermis. Op naar het volgende schuttersfeest. Dat is komende zondag de Achterhoekse Hoofdklasse derby tussen Silvolde en RKZVC. Het verhaal van de RK Zieuwentse Voetbalclub is bekend. In navolging van Silvolde wist ook RKZVC, enkele jaren later, op te klimmen van de Vierde Klasse naar de Hoofdklasse. Naast ‘de kathedraal van de Achterhoek' heeft Zieuwent (het dorp van oud-Silvolde trainers René Doppen en Jos Heutinck) nu meer om tegen op te zien.

De ploeg uit Zieuwent herbergt een absolute vedette en dat is Sjors Stokhorst. Hij scoort er lustig op los en ook in de Hoofdklasse weten ze dat inmiddels. Afgelopen weekend zat hij met een hamstring blessure langs de kant en prompt verloor RKZVC de thuiswedstrijd van het Meppelse Alcides met 0-3. Maar het is te makkelijk om dat als oorzaak van de nederlaag aan te geven. Het team van hoofdtrainer Laurens Knippenborg is meer dan Sjors en speelt in nagenoeg dezelfde succesvolle opstelling al jaren samen. Stokhorst had trouwens eventueel wel kunnen spelen, maar werd gespaard voor het duel in Silvolde. In zijn vooruitblik laat Knippenborg in de media nog fijntjes weten dat zijn ploeg voetballend beter is dan Silvolde. De promovendus is goed begonnen aan de competitie en heeft 6 punten uit 3 wedstrijden.

Silvolde begon met een thuisoverwinning, maar voegde er twee uitnederlagen bij. Derhalve drie uit drie. Over hamstring gesproken: Evert Römer en Ischa Krosse ontbreken tegen RKZVC vanwege bovenbeenblessures. Zondag zit de schorsing van Gijs Hakvoort er op en de sterke centrumverdediger maakt weer deel uit van de wedstrijdselectie.

We verwachten een ‘stormachtige’ pot zondag vanaf 14.00 uur op sportpark De Munsterman. Dat mag je niet missen!

 
Template Settings
Select color sample for all params
Red Blue Green Black Yellow
Background Color
Text color
Google font
Body font-size
Body font-family
Direction