Goes - Silvolde-28

Onpeilbaar diep Silvolds voetballeed. Het verschil was groot na het laatste fluitsignaal op het veld in Goes. Silvoldenaren, die verslagen en vol ongeloof op de grond storten, terwijl de tegenstanders elkaar juichend en opgelucht in de armen vielen. Het was dan ook een zinderend duel, dat op het scherpst van de snede werd gespeeld en vol spanning en sensatie zat. Uitslag 1-1. Niet voldoende voor Silvolde om door te gaan in de play-offs na de 1-2 thuisnederlaag. Maar Silvolde treft geen blaam. De spelers hebben gevochten als leeuwen en ze waren zó dichtbij.

Evenals in de eerste wedstrijd kende GOES een optimale start. Daniël Wissel opende al na drie minuten de score voor zijn ploeg. Silvolde ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker en met name Wout Blasman kreeg kansen, maar stuitte steeds op de GOES-doelman. Doelpuntenmaker Wissel kwam nog oog in oog kwam met Marco Olthuis, maar die redde knap op zijn inzet. Ook Wout Blasman stuitte even later in een vergelijkbare situatie op de keeper. GOES mocht de handen dichtknijpen met de 1-0 ruststand.

Silvolde ging in de tweede helft door waar het was gebleven en de ene na de andere aanval rolde op het Zeeuwse doel af. Nog één keer was het opgelucht adem halen voor Silvolde, nadat Frances Kabwe Manengela de lat boven Marco Olthuis schampte met een afstandsschot. In de tegenaanval raakte Wout Blasman met een kopbal de paal. Twintig minuten voor tijd moest GOES-doelman Meulmeester toch capituleren op een schot van Rick Bouwmeister. Silvolde zocht met hernieuwde energie de aanval en wilde doordrukken. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd maakte GOES-speler Dekker een overtreding op Jaël Krosse en de arbiter legde de bal op de stip. Roy Bouwman legde aan en kon de verlenging afdwingen. Maar de doelman pakte de inzet. Zo werd het 1-1 en was de uitschakeling van Silvolde een feit. Wat rest? Wonden likken en de finale van de Achterhoekcup? Of even nog niet aan denken?

Opstelling:
    Marco Olthuis, Lucas ter Maat, Gijs Hakvoort, Pim Olthuis, Mike van Aken, Mats Hegman, Wouter Ebbers, Roy Bouwman, Wout Blasman, Jaël Krosse en Rick Bouwmeister.
    Invallers: Evert Römer en Roel Gebbinck.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)

Klik hier voor meer foto's