IMG_7643

Na de winst thuis op Hemelvaartsdag tegen De Bataven stond vandaag de volgende thuiswedstrijd tegen RKAVV uit Leidschendam op het programma. Silvolde is alleen maar gebaat bij winst om de kansen op de nacompetitie in leven te houden. De heenwedstrijd was geëindigd in een gelijkspel dus eenvoudig zou het zeker niet worden. In de selectie ontbraken alleen Giel Driever en Roel Gebbinck wegens blessures maar de rest was fit. Opnieuw lastige keuzes dus voor trainer Van Beukering. De wedstrijd begon 10 minuten later omdat de bus van RKAVV onderweg was opgehouden door een verkeerscontrole.

Silvolde begon minder explosief dan de vorige wedstrijd en kreeg in de derde minuut bijna de deksel al op de neus toen door een verdedigingsfoutje Karam Boukhari een grote kans kreeg maar hoog over schoot. Deze waarschuwing werd goed opgepakt door de thuisploeg en in de 10de minuut werd helaas een prachtige actie tussen Rick Bouwmeister en Mats Hegman net een stationnetje te ver doorgevoerd waardoor de kans verdween. De strijd ging gelijk op in die fase en helaas moest Lucas ter Maat in de 25ste minuut geblesseerd afhaken nadat hij ongelukkig ten val was gekomen. Alexander Tempels werd zijn vervanger. Nauwelijks een minuut later werd Rick Bouwmeister prima weggestuurd door Ischa Krosse en tilde de bal over keeper Mike ten Kroode heen maar de bal eindigde op de lat. Nog voor het half uur om was kreeg Silvolde nog een mogelijkheid maar de vrije trap van Roy Bouwman was geen probleem voor de goalie van RKAVV.

In de 31ste minuut kwam Silvolde dan toch op voorsprong. Rick Bouwmeister was op rechts snel weg en gaf een strakke voorzet op Jaël Krosse die precies op tijd kwam om de bal bij de eerste paal binnen te schieten 1-0. Silvolde ging hierdoor wat makkelijker voetballen maar moest wel attent blijven op de tegenstoten van RKAVV. Een van die tegenstoten leverde echter wel vlak voor rust, in de 42ste minuut, de gelijkmaker op. Na een afgeslagen hoekschop waren de gasten er razendsnel uit en kreeg Karam Boukhari op links veel te veel ruimte en maakte hier gretig gebruik van door fraai te scoren 1-1. Toch leek Silvolde met een voorsprong de rust in te gaan toen een mooie actie van Jaël Krosse bij Rick Bouwmeister kwam maar hij schoot de bal ver naast waardoor de ruststand gelijk bleef.

IMG_7609
    IMG_7617

In de tweede helft bleef Ischa Krosse achter in de kleedkamer en kwam Evert Römer hem vervangen. Al snel was Römer dicht bij een doelpunt toen in de 48ste minuut Rick Bouwmeister goed weg was op rechts en zijn voorzet op Römer was net iets te scherp waardoor hij er net niet bij kon. Toch kwam Silvolde op voorsprong toen Bouwmeister weer eens te snel weg was op rechts en een goede voorzet leek af te leveren op het hoofd van Wout Blasman maar de spits kon er niet bij waardoor de doelman verrast werd en de bal er rechtsreeks in vloog 2-1. De kansen kwamen nu volop voor de thuisploeg en in de 59ste minuut was het Jaël Krosse die op aangeven van Rick Bouwmeister veel te hoog mikte. Vijf minuten later wist Mats Hegman de bal op tijd bij Evert Römer te krijgen maar in vrijstaande positie schoot hij tegen de lat. Even later werd Roy Bouwman vervangen door Bram van Dooren.

Wout Blasman leek de 3-1 te gaan scoren toen hij na een goede actie van Bram van Dooren zichzelf goed vrij draaide maar schoot de bal naast het doel. Silvolde bleef drukken en in de 75ste minuut kopte Wout Blasman uit een hoekschop van Rick Bouwmeister de bal op de paal. In de slotfase echter ging het ineens erg snel. Eerst was het Jaël Krosse die het overzicht bleef houden en in de 83ste minuut een perfecte steekbal gaf op Rick Bouwmeister. Deze bleef uiterst rustig en schoof de bal beheerst onder doelman Ten Kroode in het doel 3-1. De kansen stapelden zich op en in de 86ste minuut wist Wout Blasman Evert Römer te vinden maar zijn schot ging net over. Slechts twee minuten later werd het toch 4-1 toen Rick Bouwmeister de bal prima voorzette op Mats Hegman die kalm de bal in het doel schoot. In de extra tijd kwam RKAVV toch nog onverwacht terug toen Remco Overdevest de bal binnenschoof voor 4-2. In de slotseconden kreeg Silvolde nog een mogelijkheid toen Mats Hegman de bal bij Bram van Dooren bracht maar hij krulde de bal net naast.

IMG_7634

Door deze winst en de nederlaag van Achilles 1894 tegen SJC (nu kampioen) bereikte Silvolde de tweede plek op de ranglijst samen met Leonidas. Dat betekent dat de zwartwitten alles nog in eigen hand hebben voor het toetje maar dan moet er nog wel twee keer gewonnen worden. Eerst volgende week zondag opnieuw thuis om 14.00 uur maar nu tegen RKHVV en de laatste wedstrijd uit in Meppel tegen MSC/Amslod.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Lucas ter Maat (Alexander Tempels 25’); Gijs Hakvoort; Pim Olthuis; Mike van Aken; Ischa Krosse (Evert Römer 46’); Mats Hegman; Roy Bouwman (Bram van Dooren 68’); Rick Bouwmeister; Wout Blasman; Jaël Krosse.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's