Vanavond werd het eerste inhaalduel gespeeld thuis tegen Leonidas. De Rotterdammers staan 1 punt boven Silvolde maar wel met twee wedstrijden meer gespeeld. Bij winst kan Silvolde de eerste plaats pakken in de derde periode dus alleszins een belangrijke match. Trainer Dennis van Beukering moest vandaag middenvelder Mats Hegman missen waardoor Evert Römer een basisplaats kreeg en Jaël Krosse een linie zakte.

Meteen vanaf het begin werd duidelijk waar Leonidas voor was gekomen namelijk een punt aan deze wedstrijd overhouden. De stellingen achterin werden meteen betrokken en aan Silvolde de taak op het belabberde veld het spel te maken. Mede door het slechte veld werd al snel besloten voor het hanteren van de lange bal waardoor het middenveld nauwelijks in beeld kwam. Ook Leonidas ging hierin mee waardoor er nauwelijks iets moois te registreren viel. Wat wel opviel was het bijzonder irritante gedrag van de tegenstander die bij elk lichamelijk contact moord en brand schreeuwde en daarin de scheidsrechter aan hun zijde vond. In de tiende minuut werd het toch even gevaarlijk voor het doel van Leonidas toen uit een voorzet van Roel Gebbinck een heuse scrimmage voor het doel ontstond waarbij de verdediging van de Rotterdammers uiteindelijk de baas bleef.

Silvolde - Leonidas-30

Het restant van de eerste helft kenmerkte zich vooral door een zwoegend Silvolde en een tegenstander die er ook niet veel van bakte. Het niveau van de wedstrijd daalde dan ook aanzienlijk. Vlak voor rust werd het dan toch nog een keer gevaarlijk toen uit een verre inworp van Mike van Aken de bal via Wout Blasman bij Roel Gebbinck kwam die de bal echter te hoog over het doel schoot. Op slag van rust kreeg Roy Bouwman nog een kansje toen uit een afgeslagen hoekschop de bal voor zijn voeten belandde maar hij mikte net over waardoor beide teams met een 0-0 naar de kleedkamer gingen.

In de tweede helft kwam de geblesseerd geraakte Roel Gebbinck niet terug en was Bram van Dooren zijn vervanger. Het bleef in het veld erg irritant door het theater van de Leonidas spelers en Silvolde raakte daardoor geheel uit zijn spel. Het duurde dan ook tot de 73ste minuut voordat er een echte mooie aanval viel te noteren. De bal verplaatste zich via diverse schijven en kwam bij Bram van Dooren die een puike voorzet afleverde bij Evert Römer. Zijn inzet verdween richting de bovenhoek maar een even mooie reactie van de doelman zorgde ervoor dat het 0-0 bleef. Kort daarna greep trainer Van Beukering in en bracht good old Nick Huitink als stormram in het veld voor de ietwat fletse Rick Bouwmeister. Hiermee werd geprobeerd om toch nog iets te forceren en de overwinning alsnog binnen te slepen. In de slotfase leek Silvolde toch nog geluk te hebben toen Wout Blasman op links weg was en een strakke voorzet op Nick Huitink gaf die met een harde kopbal doel leek te treffen maar de bal ging net naast.

Silvolde - Leonidas-26

Lang kreeg Huitink niet de kans om zijn rol te vervullen want Pim Olthuis kreeg in de 88ste minuut van de scheids zijn tweede gele kaart waardoor Nick naar de achterste linie verhuisde. In de slotminuten kreeg zelfs Leonidas nog een mogelijkheid via Zakaria Amrani maar doelman Olthuis maakte deze kans onschadelijk waardoor de eindstand 0-0 bleef. Door dit gelijke spel lijdt Silvolde opnieuw duur puntverlies in de strijd om de bovenste plaats. Met nog twee inhaalwedstrijden voor de boeg heeft het de kampioenskans niet meer in eigen hand en wordt het afhankelijk van wat de concurrentie gaat doen. Aanstaande zondag gaan de zwart-witten op bezoek bij Alphense Boys en ook dat zal geen gemakkelijke wedstrijd worden. De wedstrijd in Alphen begint om 14.00 uur.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Wesley Althoff; Roy Bouwman; Pim Olthuis; Mike van Aken; Jaël Krosse; Ischa Krosse; Rick Bouwmeister (Nick Huitink 77’); Roel Gebbinck (Bram van Dooren 46’); Evert Römer; Wout Blasman.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's