b_300_0_16777215_00_images_stories__images_375x250_intro_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Donderdag komt Leonidas naar Silvolde. In september eindigde de wedstrijd in Rotterdam in een 1-1 gelijkspel. Voor Silvolde doelpuntte Gijs Hakvoort. Ook Mats Hegman scoorde, maar dan in eigen doel. Trainer Dennis van Beukering liet toen optekenen, dat hij tevreden was met het gelijkspel, omdat hij Leonidas (vernoemd naar een held uit de Griekse oudheid) sterk vond spelen. Een elftal vol pleintjesvoetballers, noemde hij het. Eén van de uitblinkers is zaalvoetbalinternational Zakaria Amrani, die met nummer 7 voetbalt. Afgelopen zondag speelden de Rotterdammers in Heerenveen 2-2 gelijk. Leonidas kwam op 0-2, maar vervolgens werden hun keeper en een speler uit het veld gezonden. Het gebrek aan zelfbeheersing had gevolgen.

Na de weinig verheffende pot tegen Hollandia van afgelopen zondag is het voor Silvolde zaak om de draad weer op te pakken tegen opnieuw een titelconcurrent. De Rotterdamse promovendus heeft één punt meer en twee wedstrijden meer gespeeld. Deze wedstrijd is belangrijk voor de koppositie in de derde periode.

Bij Silvolde zit Lucas ter Maat weer bij de wedstrijdselectie. Gijs Hakvoort heeft dinsdag weer volledig meegetraind, maar er wordt nog bekeken of hij bij de selectie kan aansluiten. Ook een vraagteken is Mats Hegman, die afgelopen zondag geblesseerd is geraakt. Alexander Tempels is geschorst na tweemaal geel in de wedstrijd tegen Hollandia.

De wedstrijd wordt donderdagavond vanaf 20.00 uur gespeeld op De Munsterman. Silvolde wilde wel eerder op de avond op veld 1 spelen, maar daar was Leonidas het niet mee eens. Veld 1 heeft geen lichtinstallatie, dus wordt er uitgeweken naar veld 2. Geen ideaal speelveld, maar het is deze week goedgekeurd en de terreinmensen doen er alles aan om het zo optimaal mogelijk te krijgen.