SDO - Silvolde-33

Als je heel veel potentiële basisspelers mist, dan stap je niet met een gerust gevoel in de bus naar sportpark De Kuil in Bussum voor de wedstrijd tegen SDO. De nood was hoog bij Silvolde en zelfs Nick Huitink, die al afscheid had genomen van het eerste elftal, werd bereid gevonden mee te spelen. De kopsterke tweede elftalspeler stond als vanouds te bikkelen in het centrum van de verdediging.

In de eerste helft waren er weinig gevaarlijke situaties voor beide doelen te melden. Wel ontving Rick Bouwmeister een gele kaart, die nog gevolgen zou hebben. Na de rust ontbrandde het spektakel mede veroorzaakt door scheidsrechter Horst. Na 10 minuten in de tweede helft belandde een vrije trap van SDO in de muur binnen de 16 meter tegen een Silvoldse arm. Strafschop bedacht de arbiter: 1-0. In de 62e en 71e minuut kopte Wout Blasman Silvolde naar een voorsprong. De afgemeten assists kwamen van Rick Bouwmeister en Roy Bouwman.

SDO - Silvolde-12
    In de 74e minuut was er getrek en geduw in het Silvoldse strafschopgebied en de scheidsrechter besloot SDO een tweede penalty te schenken. Dat was dus 2-2. Maar er kwam nog een derde strafschop. Deze keer voor Silvolde. Roy Bouwman kweet zich prima van zijn taak en stuurde de doelman de verkeerde kant op. Het slotakkoord was voor invaller Evert Römer. Vanaf de middellijn schoot hij via de lat en SDO-keeper Thomas raak.

Zo werd de einduitslag 2-4. In de tussentijd kreeg Silvolde vijfmaal geel, waarvan twee keer voor Rick Bouwmeister, die vlak voor het einde het veld moest verlaten. Silvolde doet bovenin de ranglijst nog volop mee door de belangrijke overwinning op sportpark De Kuil. Inderdaad. Wie een kuil graaft voor een ander…….

Opstelling:
    Marco Olthuis, Paul Veerbeek, Nick Huitink, Wouter Ebbers, Alexander Tempels, Mats Hegman,Jaël Krosse, Roel Gebbinck, Roy Bouwman, Wout Blasman en Rick Bouwmeister.
    Invallers: Evert Römer en Swen te Kaat
    Klik voor meer foto’s
    Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's