voorbeschouwing.jpg

Zondag gaat Silvolds eerste naar sportcomplex De Kuil in Bussum. Om 14.00 uur begint op het kunstgras de wedstrijd tegen het plaatselijke SDO (Samenspel doet Overwinnen). De Gooise blauw-witten staan met 26 punten uit 18 wedstrijden op de ranglijst vlak onder Silvolde. SDO speelde de laatste competitiewedstrijd op 18 februari. Er werd thuis verloren van Achilles 1894 met 2-5 (ruststand 2-1). Op 24 september won Silvolde thuis van de Bussummers met 1-0. Volgens recensent Henny Tönis was het ‘een lucky overwinning’.

Zoals bekend mag zijn, zijn we verre van compleet. Beter gezegd: de ellende is amper te overzien. Pim Olthuis moet na zijn rode kaart één duel toekijken. Ook Mike van Aken is geschorst vanwege zijn gele kaarten. Lucas ter Maat is de komende weken uitgeschakeld met een enkelblessure. Plus dat de vierde verdediger Gijs Hakvoort al langer buitenspel staat. Ischa Krosse heeft last van een hamstring en Giel Driever is nog niet hersteld. Was dit het? Nou nee, want ook Wesley Althoff en Bram van Dooren zijn er zondag niet bij. Het moet lukken om met elf spelers aan de aftrap te staan. Positief is wel dat er zowaar twee keer deze week op het veld kon worden getraind. Zelfs op een deel van het vierde veld dat onlangs door mafkezen is omgeploegd.

Sportcomplex De Kuil ligt aan de Dr. Abraham Kuyperlaan in Bussum, naast theater Spant!.

Zoals bekend moet Silvolde nog inhaalwedstrijden spelen. De KNVB heeft van zich laten horen en inhaalduels vastgesteld. Dat lees je hier.