voorbeschouwing.jpg

Het verlies tegen Purmersteijn laat zijn sporen na. Niet alleen op de ranglijst, maar ook in de opstelling van Silvolde in de komende thuiswedstrijd tegen vv Heerenveen. De technische staf kan geen beroep doen op Pim Olthuis, die na zijn rode kaart één duel moet toekijken. Ook Mike van Aken is geschorst vanwege zijn gele kaarten. Lucas ter Maat staat voorlopig langs de kant met een forse enkelblessure, waarvan door de dikte van het gewricht nog geen diagnose gesteld kon worden. Conclusie: drie verdedigers zijn er niet bij. Eigenlijk vier, omdat Gijs Hakvoort ook nog steeds niet terug is. Houdt het dan op? Nee, want ook middenvelder Ischa Krosse heeft een knieblessure. Gelukkig beschikt Silvolde dit seizoen over een brede en gelijkwaardige selectie. Het wordt natuurlijk passen en meten, maar we vertrouwen er op dat er een strijdvaardig elftal staat.

In september begon Silvolde de competitie uitstekend in Heerenveen. In de seizoensopening bezorgde Wout Blasman met twee treffers de Silvoldenaren drie punten: 2-1. Het was echter geen makkelijke overwinning. Heerenveen verloor vorige week de thuiswedstrijd tegen RKAVV in blessuretijd  met 0-1. Zij staan in de ranglijst op de één na laatste plaats. Spcl. Silvolde - vv Heerenveen staat gepland vanaf 14.00 uur op sportpark De Munsterman.

Nu de temperatuur ver onder nul is gezakt zijn de Friese doorlopers natuurlijk op hun best. Dat geldt beslist niet voor de bodemgesteldheid van De Munsterman. Dus is het nog twijfelachtig of we kunnen zeggen ‘It giet oan’.