voorbeschouwing.jpg

Op tijd vertrekken! Tis ‘n best (Purmer)end!

Komende zondag speelt Silvolde 1 in Purmerend tegen Purmersteijn, officieel VPV (Verenigde Purmerender Voetbalverenigingen) Purmersteijn. In september speelde Silvolde de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen deze tegenstander. Het werd 4-1. Tijdens het duel vielen er twee rode kaarten. Voor Silvolde kreeg Lucas ter Maat rood. Afgelopen zondag vierde Silvolde carnaval, maar Purmersteijn speelde de inhaalwedstrijd in Delft tegen DHC. Het werd 0-0.

Silvolde staat in de ranglijst op de derde plek met 30 uit 16. De ploeg uit Purmerend op plek 10 met 23 uit 18. De voorbereiding was deze week weer niet denderend door de gesteldheid van de velden. Er is dinsdag geprobeerd buiten te trainen, maar dat ging niet fameus. Donderdag is er maar weer in de zaal getraind.

Het team van Dennis van Beukering mist nog steeds wegens blessures Mike van Aken, Gijs Hakvoort en Giel Driever. Zoals de meeste clubvolgers wel bekend zal zijn heeft Mike een schouderblessure. En ook dat het een gevolg is van een skivakantie. Hij ging in een afdaling hard onderuit en kwam verkeerd op zijn schouder terecht. Het resultaat is dat één van de banden bij het AC-gewricht is afgescheurd. In eerste instantie door rust en vervolgens door aangepaste krachttraining kan de functie van de schouder weer herstellen. Na een maand is Mike nu zover dat hij donderdag voor het eerst in de zaal voorzichtig aan de groepstraining heeft meegedaan. Zelf denkt hij met circa drie weken weer wedstrijdfit te zijn.

De wedstrijd in Purmerend begint om 14.00 uur op het kunstgras op Sportpark Purmersteijn.
Dinsdag speelt Silvolde de achtste finale van het toernooi om de Achterhoek Cup vanaf 20.00 uur in en tegen Sp. Neede, dat uitkomt in de vijfde klasse B. In de vorige ronde versloegen de Needenaren tweedeklasser Vorden.