Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

 • IMG_5360
 • IMG_5360
  IMG_5360

  Vandaag stond er een bijzondere midweekse wedstrijd op het programma voor de Helden van de C1. De afgelopen weken waren ze al lekker bezig met een nipte en onverdiende 1-0 nederlaag tegen de koploper DCS (bij deze het verslag, excuus) en een hele goede 2-0 winst bij Zelhem door hard werk, scherpte voor de goal bij Jeremy, goed keeperswerk van Jesse en samenwerken als Team! Jesse en Hessel bedankt voor de hulp! (En bij deze het verslag van die wedstrijd, excuus).

  Het gaat dus lekker met de Helden van de C1 en waarom dan geen stapje verder kijken? Precies, waarom niet en daarom stond er een ploeg uit de Amerikaanse staat Louisiana klaar om de strijd tegen ons op te nemen. Nadat iedereen de haartjes weer piekfijn in orde had voor de mooie foto's die geschoten werden van deze speciale wedstrijd met de CBC Dutch Touch U15, kon de wedstrijd beginnen.

  En we konden merken dat die Amerikanen een aardig balletje konden trappen, een wedstrijd lang door konden buffelen en ook lekker fel waren en dan met name de meisjes in het team. En van de ingooien kunnen we ook nog wat leren: strakke ballen over 20-30 meter, waar wij hopelijk 10 meter vooruit komen... Niettemin kwamen wij op een 2-0 voorsprong door eerst een doelpunt van Erik uit de rebound (BAM) en daarna Jeremy die een patent heeft op verschrikkelijk mooie doelpunten maken als je het niet verwacht. Lekker ontspannen voetballen dan toch? NEE, we moesten knetterhard aan de bak, maar door goed verdedigen, goed keeperswerk en omdat de spitsen uit Amerika nog even moeten wennen aan het Nederlandse gras bleef de schade beperkt tot 1 tegendoelpunt. Ruststand 2-1.

  De tweede helft bleef hetzelfde beeld: hard werken om de Amerikanen tegen te houden, maar door mooi positiespel kwamen ze er elke keer weer door. Gelukkig was het gras aan deze kant ook niet zo best en konden wij uit één van de spaarzame aanvallen nog een doelpuntje maken door Danilio die zijn gogo gadget uitschuifbenen inzette en de hele verdediging te snel af was en de bal binnenprikte: 3-1. Ondertussen vond de scheidsrechter het tijd voor een penalty, helaas in onze 16. Achteraf ben ik er toch blij mee want de bal werd á la Calvente/El Ghazi/Niek Bockting/Neymar met de standbeen binnengeschoten (ging precies zoals Calvente op EK onder 19 in 2010 - googlen)! Unbelievable! Hiermee kwam de eindstand op 3-2 in Silvolds voordeel!

  Top wedstrijd waar we lekker aan de bak moesten (Jasper 2x per week extra hardlopen), maar met een beetje geluk en vooral als team hard werken hebben we stand gehouden! Zaterdag gaan we weer verder tegen een Achterhoekse tegenstander in de competitie: DVC C2 om 14.00 uur thuis op de Munsterman!

  Coach Veerbeek

 • IMG_5403
 • IMG_5403
  IMG_5403

   

  Ook Thomas van Braak van de C2 schreef een mooi verslag:

  Donderdag 24 maart zal na gisteren altijd te boek staan als de dag van “nummer 14”. Rond een uur of 12 gonste het in het hele land dat de Beste voetballer aller tijden van Nederland en tevens de bedenker van het huidig moderne voetbal, niet meer onder ons is. Dankzij zijn revolutionare manier van denken is het Nederlandse voetbal standaard geworden in veelbetekende voetballanden. En dan komen we aan bij de inmiddels jaarlijkse oefenwedstrijd tussen de jeugd van Silvolde en de talentjes uit Amerika van de CBS Dutch Touch Soccer. Had Johan Cruijff vroeger besloten niet te gaan voetballen maar de veilige weg te kiezen en de winkel van zijn ouders over te nemen, waren dan nog die jonge Amerikanen vertrokken naar het Nederland van het voetbal van dé Johan Cruijff? We zullen het nooit weten. Maar goed, terug naar Silvolde.

  De talenten uit Louisiana (Amerika, voor u het thuis gaat opzoeken…) waren al sinds 17 maart in het wonderschone Nederland. De gastouder-gezinnen probeerden natuurlijk zo origineel en vriendelijk mogelijk te zijn door de frikandellen, klompen en hagelslag boven water te halen en te vragen “Do you know it in America?”, natuurlijk in fantastisch steenkolen-engels. Ook Jong-Ajax en jong-PSV werden nog bezocht door de kersverse talenten, zo zouden ze alvast een goed beeld krijgen voor de wedstrijd van donderdag tegen de toppers van Silvolde C2!
  De donderdag zelf dan, Witte Donderdag en de dag van JC, een bijzondere dag al voordat die goed en wel begonnen was. In de late namiddag verzamelde op sportpark de Munsterman zich een bijzonder groepje mensen, wat vermoeid-ogende Amerikanen en wat nieuwsgierige hollandse knullen. Silvolde C2 zou vandaag aantreden tegen CBC Dutch Touch U13. Een team dat wel erg jong en klein bleek te zijn vergeleken met onze buffels. Tijdens de warming-up werd ook al wat oplossingen gezocht voor dit probleem. Tycho, Woud en Mo zouden aansluiten bij de Amerikanen terwijl de C2 liever geen duel aan mocht gaan, gezien het fysieke verschil.

  In de eerste helft was duidelijk te zien dat dit ondanks alle goede bedoelingen, toch wat vreemd uitpakte. Daar Silvolde C2 nogal fysiek voetbalt, en dat nu dus liever niet mocht doen, waren iedere duels wat vreemd om te zien want niet zelden wonnen de technisch begaafde Amerikanen van de oersterke C2’ers. Hierdoor golfde het spel wat op en neer. Wij scoorden wel als eerste, Max was met zijn snelheid ongrijpbaar voor de achterhoede en schoot met dodelijke precisie de openingstreffer in. Het publiek, dat in groten getale was gekomen, vierde uitbundig feest. Het doelpunt verbloemde niet dat de wedstrijd zelf ronduit rommelig was, daarbij hielp het niet echt dat er een extra oplossing werd gezocht tegen het overwicht van de C2. Er werden extra Amerikanen ingebracht om zo de wedstrijd wat gelijkwaardiger te laten lopen. Het gevolg was dat het erg druk was op het veld en dat combineren wel erg moeilijk werd. Met 6 spitsen, 3 middenvelders, 4 verdedigers en een doelman was het wel een erg bijzonder duel voor ons. Niet gek was het dan ook dat CBC wat kansen kreeg. Chiel stond gelukkig altijd op de goede plek en anders was het wel Niels, Tom of Luuk die zijn werk deed. Na een minuut of 20 gingen we even rusten. Er werd weer gezocht naar een betere oplossing voor de wedstrijd. De wedstrijd was misschien niet alleraardigst, er werd wel veel gelachen op en rondom het veld en dat was voor vandaag misschien ook wel het hoofddoel. In de tweede helft trok Chiel de handschoenen uit en ging Cas Smit op doel staan (doen we NOOIT meer!!!). Dit leverde wat hilarische beelden op, eenvoudige ballen werden op bijzondere wijze tegengehouden. Desondanks hield hij de 0. Wij scoorden nog wel. Jaafar kwam er goed door aan de rechterkant en gaf een perfecte voorzet aan de inkomende Jort Boegman die hem perfect binnenschoot (speler van de D1 die tevens een Amerikaan in huis had, voor een kleine transfersom van 2 frikandellen en 2 biertjes willen wij hem wel overnemen…). Hierna werd er niet meer gescoord. Terugkomend op het overlijden van Johan Cruijff past er bij deze wedstrijd wel een goed citaat. “Voetbal is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.” Die boodschap was vandaag niet goed doorgedrongen.

  Goed, de wedstrijd was voorbij, met een grote glimlach liep iedereen het veld op voor een gezamelijke foto, leuk voor later. Tijd om de gezelligheid te verplaatsen van op het veld naar de warmte van de kantine.
  In de kantine stond de frituur al aan voor al die hongerige (ster-)voetballers. We moesten die Amerikanen toch thuis laten voelen. Ook kwamen we de mannen van het andere continent tegemoet door grote pullen bier te schenken (voor de ouders dan hè!). De sfeer was goed en ervaringen werden uitgewisseld. Maar er was nog een kleine verrassing, Roger was namelijk 50 geworden op woensdag 23 maart dus dat zou worden gevierd! Een baanbrekende speech van ondergetekende in geweldig Engels kondigde een taartenfestijn aan. De moeder van één van onze spelers (Kylian) had maar liefst 8 taarten gemaakt voor de kersverse Abraham. Stuk voor stuk prachtig versierd. En hoewel de jongens allemaal 2 euro hadden ingelegd voor deze kunstwerken, legde de stichting van Henrieke (de taarten-moeder) nog eens de rest van het geld bij. Zeker de moeite waard om die site even te bekijken, een prachig initiatief: www.laatziekekinderenlachen.nl
  Goed, de speech was voorbij en na anderhalf uur was er weinig over van al die prachtige baksels! De eerste mensen vertrokken naar of het kampvuur bij de fam. Roordink of naar huis waar de bedden snel werden opgezocht. Er werd afscheid genomen van de Amerikanen die hier to zaterdagochtend blijven. En zo eindigde een enerverende dag in veel gezelligheid en veel nieuwe vriendschappen.

  De C2 wenst alle nieuwe vrienden nog veel plezier in Nederland en een behouden thuisreis!
   


  Klik voor meer foto’s

  Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

  Klik hier voor meer foto's
   
  Template Settings
  Select color sample for all params
  Red Blue Green Black Yellow
  Background Color
  Text color
  Google font
  Body font-size
  Body font-family
  Direction