1DSC_0847a

Zaterdag 29 augustus en voor de B2 stond vandaag Lochuizen op het programma. Door een fanatieke training op de woensdag hadden we in de aanloop naar deze wedstrijd een aantal pijntjes / blessures en we hadden dan ook versterking gevraagd van Jeremy Heister van de C1 en Maaike Eulings van de A2. Het was een prachtige dag en alle voorwaarden voor een mooie wedstrijd waren aanwezig. De fotograaf gaf al aan dat hij speciaal deze dag was gekomen om de talenten van de B2 op de gevoelige plaat vast te leggen en de mannen zorgden er dus even extra voor dat het haar netjes in model zat. Wat personele bezetting betreft is het wat magertjes bij de B2 ( eigenlijk alleen ik ;-) ) en ik was dus ook zeer verheugd dat Mirko Susselbeek de vlag ter hand wou nemen.

In een eerder verslag heb ik al aangegeven dat wij konden beschikken over een buitengewoon stevige defensie maar de tegenstander deed vandaag niet voor ons onder. Lochuizen had een aantal spelers mee genomen die dicht tegen de 2 meter aan zaten en hoewel we niet snel onder de indruk zijn werd er hier en daar toch even geslikt.

Maar uiteindelijk begon de wedstrijd en bleek al snel dat we erg aan elkaar gewaagd waren. Je kon goed merken dat we de eerste wedstrijden met Mike hadden gevoetbald want er werd wat slordig om gegaan met bal bezit. Dit betekende dat we behoorlijk achter de bal en dus de feiten aanliepen. Toch kon Lochuizen niet verhinderen dat, mede door duw- en trekwerk van Cagri de eerste schoten op het doel van ons waren. Cagri had duidelijk de bril niet scherp en wist deze wedstrijd toch zeker vier 100% kansen te missen. Het is hem vergeven want het was nog vroeg ( half drie 's middags) en hij was behoorlijk onder de indruk van die grote verdediger….

We waren het grootste deel van de tijd in balbezit maar wisten hier uiteindelijk niet veel mee te doen. Er werd nog wel erg solistisch gebald en in de voorhoede dachten ze allemaal wel even “het verschil “te maken. Dit resulteerde dus in veel ballen die maar lukraak op het doel werden geschoten in plaats van netjes afleggen op een ander. Op zich is dit in het begin van het seizoen geen probleem. De mannen moeten nog even wennen aan elkaar dus dat komt straks vanzelf wel weer. Met een 0-0 stand gingen we ook de rust in en daar alleen maar aangegeven dat we allemaal net even iets scherper moeten zijn en beter moeten communiceren maar dat, gezien het speloverwicht, het eigenlijk best goed ging en wij, gezien het aantal gemiste kansen, eigenlijk op 4-0 hadden moeten staan.

Met dat in gedachte begonnen we goedgemutst aan de tweede helft en wederom was het Silvolde die het spel bepaalde. Achterin hadden de mannen het goed staan en ook op het middenveld kon onze nieuwe aanwinst Carlos al aardig uit de voeten. De aanval liet het vandaag een beetje afweten en dat had gelukkig niets te maken met de inzet. Soms lukt het gewoon allemaal even net niet en dit was zo’n dag. We zijn dus blijven steken op een 0-0 maar het was goed om te zien dat we onder elkaar gewoon weer een leuke dag hebben gehad en iedereen zich voor de volle 100% heeft ingezet. Dan nog even Jeremy en Maaike bedankt voor jullie uitstekende steun.

1DSC_0853a

Moet ik nog wel even kwijt dat ik na afloop verbaasd heb mee geluisterd met spelers en leiding van de tegenpartij. Zij gaven onderling aan dat “als ze hier niet van konden winnen, ze niks zouden winnen” Ik kon het toen niet laten om aan te geven dat als mijn elftal zich zo uitlaat over de tegenstander ze de week erop wissel staan en dat ze waarschijnlijk een andere wedstrijd hadden bekeken aangezien wij 80% balbezit hebben gehad. Maar dat benadrukt nog maar eens mannen dat wij gaan voor het team en het team staat voor respect.

De coach

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's