b_300 thumb_0_16777215_00_images_stories__images__headlines_voetbalplaatjes_voetballer_omhaal_headlines.jpg

Het bestuur van Sportclub Silvolde heeft kennis genomen van de reactie van het bestuur van vv Gendringen op de voorgenomen overgang van speler Gijs Hakvoort naar Sportclub Silvolde, gepubliceerd op de website. Ook hebben wij met interesse het artikel op de site van De Gelderlander hieromtrent gelezen.

Het bestuur van Sportclub Silvolde benadrukt dat geen speler van een andere vereniging proactief wordt benaderd door bestuursleden of staf. Ook bestaat er op bestuursniveau geen telefooncircuit. Wel wordt er eventueel actie ondernomen als ons ter ore komt dat een speler heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in een overstap naar Sportclub Silvolde. Dit hebben wij ook vorig jaar kenbaar gemaakt in een goed overleg met het bestuur van vv Gendringen na de aangekondigde overgang van speler Wouter Ebbers.

Door Sportclub Silvolde wordt niet met contracten gezwaaid, noch ontvangen spelers een financiële vergoeding. Ook eerste elftalspelers zijn lid en betalen contributie. Wij begrijpen dat jeugdige spelers willen bekijken waar hun sportieve grenzen liggen en of zij kunnen presteren op het niveau, waarop Sportclub Silvolde momenteel acteert. Ook Sportclub Silvolde heeft in de afgelopen jaren te maken gehad met spelers die voor sportief succes kozen bij een andere vereniging. Een begrijpelijke keuze.