lucastermaat1.jpg

De 18-jarige uit Doetinchem afkomstige Lucas ter Maat maakt komende zomer de overstap van De Graafschap naar de hoofdklasser uit Silvolde. Ter Maat is momenteel speler van het JO19 team van de Graafschap.

Lucas ter Maat begon zijn voetbalcarrière bij de Doetinchemse zaterdag club D.Z.C.'68 in de F-jes. Daar werd hij gescout door Vitesse. Een overstap naar Arnhem volgde. Twee jaar lang speelde hij in de jeugdopleiding van Vitesse. "Toen ging ik na het voortgezet onderwijs in Doetinchem. Vanwege school was toen een overstap naar De Graafschap beter voor mij", laat ter Maat de redactie weten. "De Graafschap had toentertijd ook nog geen E-jeugdteams dus ik kon ook nog niet na De Graafschap", aldus ter Maat. Bij De Graafschap start ter Maat vervolgens in de D2 en doorloopt vervolgens alle jeugd elftallen tot aan de JO19. "De laatste periode heb ik ook al wel eens meegedaan met Jong De Graafschap in de 3e divisie."

Ook nu speelt de studie weer een rol in de keuze  die ter Maat maakt in zijn voetbalcarrière. "Volgend jaar ga ik 'food and business' studeren aan de HAN in Nijmegen. Deze studie is niet te combineren met de trainingstijden van De Graafschap. Ik kies nu voor mijn maatschappelijke carrière."

Ter Maat, die zowel links als rechts achterin uit de voeten kan, heeft een goed gevoel bij Spcl. Silvolde. "Ik ben er al wel eens wezen kijken, en wat ik er van hoor is het een erg verbonden club. Als voetballer wil ik me nog graag verder ontwikkelen en ik denk dat bij Spcl. Silvolde als goede hoofdklasser mooi kan." eindigt ter Maat zijn verhaal.

We wensen Lucas een sportieve en plezierige tijd toe op de Munsterman !!

(Bron foto: www.degraafschap.nl)