b_300 thumb_0_16777215_00_images_stories__images_personen_hakvoort_gijs_gijshakvoort.jpg

Gijs Hakvoort gaat de volgende uitdaging aan in zijn voetbalcarrière en maakt de overstap van 3e klasser Gendringen naar hoofdklasser Spcl. Silvolde. Hakvoort werd groot bij v.v. Gendringen van de F tot aan het 1e elftal. Dat hij al die tijd bij Gendringen bleef spelen was niet altijd vanzelfsprekend. "Bij de jeugd van Gendringen werd ik zowel door Vitesse als De Graafschap gescout. Bij De Graafschap kwam ik uiteindelijk best ver maar viel op het laatst toch nog af", laat Hakvoort de redactie weten.

Als tweedejaars B-junior maakte bij vervolgens al zijn debuut in het 1e elftal. Uiteindelijk groeide hij in zijn tweede jaar uit tot een basisspeler. "Ik ben nu 22 jaar en speel al vijf jaar in het eerste elftal. Ik zie Silvolde als een volgende stap in mijn voetbalcarrière. Ik hoop en denk dat ik bij de hoofdklasser veel ga leren."

Hoewel Hakvoort op meerdere posities uit de voeten kan, was de defensie de laatste jaren zijn plek. "Ik wil bij Silvolde natuurlijk eerst maar eens een basisplaats zien te veroveren. Maar als ik een voorkeur mag uitspreken, speel ik het liefst centraal achterin."

"Ik heb een prachtige tijd gehad bij Gendringen. Het is een fijne warme club." Bij Silvolde komt Hakvoort met Wouter Ebbers een oude bekende tegen. "Ook Silvolde is een warme club, het heeft een leuk, hecht en jong team dat altijd volle bak inzet toont tijdens de wedstrijden. Dat ligt mij wel", aldus Gijs Hakvoort.

We wensen Gijs en mooie, sportieve en leerzame periode toe op de Munsterman!

(Bron foto: www.vvgendringen.nl)