b_300_0_16777215_00_images_stories__images_personen_meerdink_martijn_meerdink.jpg

Marcel van Berkum (Oude IJsselstreek Vizier 05/07/2017)

“Ieder kind heeft natuurlijk voetbaltechnisch niet hetzelfde niveau, maar het is geweldig en  bevredigend om te zien hoe ze na gericht trainen individueel zijn gegroeid”, zegt oud-international Martijn Meerdink, die volgend seizoen de jeugd van Sportclub Silvolde gaat trainen.

Sportclub Silvolde verraste enkele weken geleden met de aankondiging dat oud-Graafschappers Martijn Meerdink en René Bot trainingen voor de pupillen gaan verzorgen. Een prima initiatief om het niveau van de jeugdafdeling op te krikken. Om en om zullen Meerdink en Bot wekelijks op het trainingsveld van sportpark De Munsterman staan. Meerdink gaat voor alle Silvoldse pupillen techniektraining verzorgen en Bot geeft aan deze groep looptraining.

Winterswijker Martijn Meerdink stopte op zijn 33ste min of meer noodgedwongen met voetballen bij De Graafschap. Zijn linkerknie werkte niet echt meer mee  en hij speelde daarna nog enkele jaren bij WVC in zijn woonplaats om af te bouwen. Hij kan natuurlijk terugkijken op een imposante carrière, waarin hij Europees voetbalde bij AZ en zelfs in het Nederlands elftal speelde. “Al in mijn laatste jaar bij de Graafschap was ik bezig met het observeren van jeugdtrainers en assisteerde ook bij de trainingen voor de jeugdteams.” Trainen bleek zijn passie en dan vooral met jongeren en hij investeerde voor een loopbaan na zijn actieve periode. Inmiddels is hij gediplomeerd oefenmeester en vijf jaar geleden stichtte hij een eigen succesvolle voetbalschool. Voor de voetbalschool komt een groep van zo’n 20 kinderen tussen 6 en 11 jaar uit de wijde omgeving naar het veld van FC Winterswijk. Tien weken lang worden ze bijgeschoold door Martijn Meerdink. Hij verzorgt drie van deze trainingssessies in een seizoen.”Ook geef ik regelmatig clinics bij verenigingen in heel het land.”

Het contact met Sportclub Silvolde is tot stand gekomen op advies van hoofdtrainer Dennis van Beukering. Van Beukering is niet alleen coach van de selectie, maar betrokken bij alle geledingen van de hoofdklasser. Het is niet zo dat Meerdink en Bot naadloos op elkaar afgestemde trainingen geven. Zij hebben zelfs nooit eerder samengewerkt. Iets wat ook niet nodig is, volgens Martijn. “We zullen best wel in de komende tijd contact opnemen, maar zijn trainingen liggen op een ander vlak dan de mijne”, vertelt Meerdink. “Vanaf eind september ben ik één keer in de 14 dagen op woensdag in Silvolde. Ik geef techniektraining van drie kwartier achtereenvolgens aan vier blokken pupillen. Voor de winterstop zijn er 6 trainingssessies en na de winterstop nog 4.” Ook jeugdleiders en -trainers van Silvolde zullen dan aanwezig zijn, om kennis op te doen van de oud-international.

Zie ook: www.martijnmeerdink-voetbalschool.nl