b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_a1_20162017_Silvolde-JO19-1_498.jpg

Een moeilijke periode brak aan voor de oudste jeugd van Silvolde. In een paar weken tijd zouden we de gehele top tegen komen, (MVR, Dinxperlo, DZSV). Deze periode gingen we in met een wat vernieuwd systeem. Voor sommige was het even wennen, maar al snel werd het duidelijk wat ieders taak zou zijn.

Allereerst Dinxperlo, een sterke ploeg met individuele sterke spelers. Als een compact team gingen we deze ploeg bestrijden, en bestreden hebben we ze. Vol overtuiging en passie beleefde we die pot. Dinxperlo had moeite door ons sterke middenveld - verdediging te komen, en voorin waren Kevin en Stijn A. gebrand om iedere fout af te straffen. Na een fantastische eerste helft stond het 2-1 voor de thuisploeg. Maar niks dan lof voor onze jongens, we speelde gedisciplineerd en legde ook een mooie wedstrijd op de mat. In de tweede helft wisten we in de slotfase nog gelijk te maken en met de instelling 'erop en erover' gingen de laatste 10 minuten in. Silvolde had misschien wel de grootste kansen, maar toch viel het doelpunt bij de groen-witten. Erg zuur en onverdiend, maar dat is voetbal.

Niet getreurd, DZSV wachtte al. Met dezelfde samenstelling begonnen we aan de pot. opnieuw voetbalde Silvolde als een team, er werd voor mekaar gevochten. Het was vooral een wedstrijd waar het middenveld de sleutelrol zou spelen. Silvolde was een paar keer flink gevaarlijk en had zeker op voorsprong moeten komen. Helaas gebeurde dit niet. Damon redde ons aan de andere kant een paar keer prima. Al met al een vermakelijke pot, waar een gelijkspel de juiste afspiegeling was van de wedstrijd.

Na dit tweeluik van Dinxperlo stonden Gendringen en MVR op het programma, daar kunnen we kort over zijn. Tegen Gendringen verloren we omdat we niet hetzelfde brachten als tegen de DZSV en Dinxperlo. MVR is een klasse apart en is een zeer terechte koploper.

Bent u er nog...? Dan nu het verslag van de derby tegen Terborg:

Met een bijna fitte selectie wilden we ons vandaag revancheren tegen het altijd stugge Terborg. Helaas ontbrak Thijs (knie) en waren Sam en Tycho uitgeleend aan de B2. Gelukkig kwamen enkele jongens van de B! ons versterken, super jungs! Tactiek voor deze pot was, om vol druk te zetten op de tegenstander. Via ons sterk middenveld konden we dan snel de bal overnemen en aan ons eigen spel gaan beginnen. Dit pakte de eerste tien minuten bijna perfect uit. Er werd op een juiste manier geknokt en gelopen. Iedereen voerde zijn taak uit. Wat nog ontbrak was een doelpuntje. Helaas werd het na de 10e minuut minder en minder. Terborg hielp ook niet echt mee om er een mooie pot van te maken, maar we moeten hierin ook naar ons zelf kijken. We brachten niet hetzelfde als in de eerste fase en lieten zo Terborg meer in hun spel komen. Het niveau lag vanmiddag niet bijster hoog, de frustratie langs de lijn was duidelijk te merken. Terborg kwam aan het eind van de eerste helft op een verdiende voorsprong, Silvolde liet het in de slotfase volledig liggen en na een slippertje achterin stond het plots 0-1.

Rust, een doodse stilte in de kleedkamer was het resultaat van 30 minuten verschrikkelijk voetbal. Er was weinig beleving, dit terwijl we van te voren allemaal aangeven 'natuurlijk' te willen willen van Terborg. Om maar even een Feyenoord leus eruit te gooien: Geen woorden, maar daden. In de tweede helft gingen we aanvallender spelen, opnieuw gingen we volle pressie spelen en hopelijk resulteerde dit in een snelle goal.

De tweede helft zetten we wat beter druk, maar opnieuw lag het algemene niveau erg laag. Geen enkel moment beleefde ik langs de kant dat dit een beladen derby was. Uit het niets kreeg Silvolde een terechte penalty toegewezen. Met Stijn A. achter de bal was deze penal een zekerheidje. En ja hoor, al zat de keeper er goed bij, de stand was weer gelijk getrokken. Nog een kleine 20 minuten op de klok, gingen we met wat meer overtuiging voetballen. Terborg had deze tweede helft geen recht meer op een punt en dit wisten de jongens op het veld ook.

Gelukkig was daar Kevin, die na een mooie solo zo 2 man voorbij speelde en een prima schot afdrukte. 2-1!!! Een ontlading op het veld en langs de kant. Een verdiende voorsprong na een matige pot! Gelukkig hield Silvolde het achterin pot dicht en wist Terborg niet meer gevaarlijk te worden. Zo is Silvolde de uiteindelijke winnaar van deze derby, fantastisch jongens, al zou het de komende weken wel weer beter moeten!

Mooie toevoeging is nog dat beide broers Van de Gevel gekeept hebben deze wedstrijd. Damon moest voor stage weg, en Jesse was bereid de laatste 30 minuten onder de laat te gaan staan, dit deed hij uitstekend! Aanstaande woensdag spelen we een inhaalwedstrijd, uit tegen Etten: Aanvang: 19:30