b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20162017_junioren_jo17_02_20190610_VDZ_toernooi_VDZ_toernooi-JO17-2_headlines.jpg

Terwijl het alweer een paar weken geleden is dat de laatste competitiewedstrijd gespeeld werd, deed JO17-2 van Silvolde ter afsluiting van het seizoen afgelopen zaterdag voor het eerst mee aan het Geert Egging-toernooi bij VDZ in Arnhem. Er waren drie poules van drie, wij zaten in poule 3 samen met DCS JO17-3 uit Zevenaar en de thuisclub VDZ JO17-5.

De eerste wedstrijd was tegen VDZ JO17-5 die Silvolde sterk begon want de eerste paar kansen werden naast of over geschoten zo bleef het de eerste 15 min  0-0, met een totale speeltijd van 25 min en dus nog 10 min te gaan was het Silvolde dat sterker was dan de thuisclub VDZ. Totdat in de 16e min de verdediging van VDZ de bal verkeerd raakte en Carlos geen moment twijfelde en maar eens van afstand probeerde te schieten en zo de winnende goal uiteindelijk binnenschoot 0-1.

Na een kleine pauze van 5 min, wachtte de volgende tegenstander alweer, dit keer  DCS JO17-3 maar ook hier begon Silvolde sterk aan de wedstrijd. Na 13 min spelen schoot Rutger van afstand en ook deze werd beloond door een doelpunt met dan nog een kwartier te spelen was het eigenlijk al wel gespeeld, DCS kreeg wel een paar kansen maar kwamen niet voorbij de verdediging van Silvolde. Totdat in de 18e min Silvolde weer in de aanval ging en door een fantastisch samenspel de bal bij Hugo kwam en zo de eindstand op 2-0 zette. En door deze overwinning werd Silvolde 1e in de poule.

Daarna kwamen we in een poule gemaakt van de winnaar van poule 4 en 5 en dat waren Sv Orion JO17-7 uit Nijmegen en VDZ JO17-7. De eerste wedstrijd was tussen Orion en VDZ die gelijk eindigde. Daarna moest Silvolde aan de bak tegen VDZ wat wederom een spannende wedstrijd was. Lang bleef het 0-0 maar dan voel je het al zeker aankomen, Silvolde had dan wel de meeste kansen maar door een klutsbal in de 16e min schoot VDZ tegen verhouding in toch de 1-0 binnen. Daarna was het Silvolde dat kans na kans kreeg maar de bal wilde er helaas niet in en zo moest Silvolde genoegen nemen met de eerste nederlaag.

De laatste poule wedstrijd was tegen Orion. Silvolde zou bij winst tweede worden dus alles was nog mogelijk. Het ging de eerste 18 min gelijk op en wederom was het een spannende wedstrijd. Maar helaas scoorde Orion toch de 0-1 in de 20e min. De laatste 5 min was het Silvolde dat alles op alles zette om eventueel toch nog de gelijkmaker te maken, maar helaas moest Silvolde genoegen nemen met wederom 0-1 nederlaag. Daarna moesten Orion en VDZ penalty's nemen omdat ze evenveel punten hadden, die uiteindelijk gewonnen werd door Orion. Tweede werd VDZ en Silvolde werd na deze fantastische prestatie toch nog derde.

Mijn dank gaat ook uit naar VDZ. Het was een fantastisch toernooi en zeker een aanrader. Ook de spelers die stoppen of in de JO17 blijven bedankt voor jullie inzet en succes volgend seizoen.