EOS-70D_2016_04_23_2561

Op zaterdag 23 april ging de reis voor Silvolde C2 naar Loil waar de zwart-witten het gingen opnemen tegen de plaatselijke SV. Het team uit Loil had tot nu toe 7 punten vergaard en ze wonnen vorige week verrassend van Keijenburgse boys C1. Het team uit Silvolde wist tot nu toe slechts 4 punten te halen en staat voorlaatste. Hoogste tijd om de slechte reeks van de afgelopen weken te doorbreken.

Voetballend zag het er vandaag allerminst slecht uit. Achterin stond het goed, het middenveld zorgde voor de aanvoer naar de gretige aanvallers maar echte opgelegde kansen leverde dat in de eerste helft niet op, hoewel er met wat meer geluk toch wel een doelpuntje in had kunnen zitten. Loil deelde af en toe ook wat speldenprikjes uit maar Chiel stond zijn mannetje.

Na ruim 25 minuten in de eerste helft komt Loil op een 1-0 voorsprong. Waar de spits op het moment van spelen voor de Silvoldse verdediging staat gaat de vlag resoluut omhoog maar de jonge arbiter besluit anders en laat doorspelen waardoor het voor de spits van Loil een koud kunstje is om zijn team op voorsprong te zetten. Anders dan in de voorgaande wedstrijden laat Silvolde de moed na een achterstand niet zakken en blijft gaan voor de gelijkmaker. Dit zit er in de eerste helft niet meer in zodat we met een ongelukkige 0-1 achterstand gaan rusten.

In de tweede helft gaat Silvolde voortvarend van start en al na 1 minuut tekent Max voor de dik verdiende gelijkmaker. Na een prachtige lob vanaf de rechterkant suist de bal, gedragen door de wind, met een mooie curve onbereikbaar voor de keeper in de linkerhoek van het doel: 1-1. Silvolde was gretig en rook dat er meer in het vat zat. Bij een volgende aanval gaat Jaafar goed door en brengt de Silvoldse bezoekers op een 2-1 voorsprong. In de eerste tegenaanval van de thuisploeg in de tweede helft weet het counterend sterke Loil direct de gelijkmaker te scoren: 2-2. Kort daarna opnieuw een discutabele beslissing van de arbiter die bij een licht vergrijp in het strafschopgebied de bal op de stip legt welke door de groen-witten onberispelijk en onbereikbaar voor keeper Chiel laag in de rechterhoek wordt geschoten. Hierdoor komt Silvolde voor de tweede keer deze wedstrijd op achterstand: 3-2.

Silvolde bleef druk zetten om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken maar kwam niet meer tot scoren. Integendeel, het is Loil die via de snelle ‘linksbuiten’ op een 4-2 voorsprong komt. Doordat deze speler niet kordaat wordt aangepakt weet hij de defensie te omzeilen en brengt met een mooi doelpunt de marge voor de thuisploeg op 2.

Hierna lijkt het verzet van Silvolde gebroken. Het kan niet echt meer een vuist maken om Loil nog eens onder druk te zetten om via een aansluitingstreffer weer in de wedstrijd te komen. Na 70 minuten spelen staat een 4-2 op het scorebord. Dit betekent opnieuw verlies voor Silvolde C2. Hoewel onze C2 met Jesse en Youp in de gelederen voor Bram en Luuk weer eens een prima wedstrijd speelde bleef het toch met lege handen. De jeugdige arbiter, die verder een prima wedstrijd leidde, wist het duel bewust of onbewust op 2 cruciale momenten een foutieve wending te geven die in het nadeel van Silvolde C2 uitpakte.

EOS-70D_2016_04_23_2845

Hopelijk gaat Silvolde C2 ondanks dit zure verlies volgende week met een positief gevoel de wei in tegen buurman Ulftse boys C2. De tri-colores uit ‘Oer’ wisten na een valse start de draad weer op te pikken en wonnen de laatste vier wedstrijden op rij. Het zal dus een zware kluif worden om een goed resultaat neer te zetten maar als we in ons zelf geloven en weer plezier in het spelletje krijgen zoals vandaag regelmatig te zien was zie ik toch mogelijkheden om een  mooi resultaat neer te zetten.

Jesse en Youp bedankt voor jullie tomeloze inzet en onze eigen spelers uiteraard top wat jullie vandaag hebben laten zien.
    Goed weekend.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's