P1430707-(900x602)

Na vorige week zijn we op een roze wolk beland met ons zwart-witte team. Het bevalt ons best wel op de eerste plaats in de competitie. Maar vandaag komt onze eerste belager op bezoek op de Munsterman. Zelos JO15-1 heeft de reis gewaagd naar Silvolde in de hoop de stand in hun voordeel te veranderen. Maar of wij daar aan willen meewerken… Om 11:30 wordt er weer afgetrapt. Het publiek heeft inmiddels plaatsgenomen op de  tribune bij veld 3. Ze komen van heinde en verre om de prestaties van dit team te aanschouwen. Maar ook de plaatselijke moeders zitten op het puntje van de bank en leven mee bij elke aanval. In de eerste helft hebben we de tegenstander niet helemaal naar onze hand kunnen zetten. En als we dan zelfs ballen richting de Lovink schieten dan kan de scheid een lange tijd geen doelpunten noteren. In de 22e minuut krijgen we na een ongelukkige handsbal een vrije trap tegen net buiten het strafschopgebied. Het muurtje wordt opgesteld en er wordt nog eens goed in de handschoenen gespuugd. Maar dit kan niet voorkomen dat de bal met een precies schot in de verre hoek beland. En de gifbeker is nog niet helemaal leeg voor onze jongens. 6 minuten later weer een vrije trap die op dezelfde manier in het net belandt...Dat wordt dus ranja drinken met een 0-2 stand. De gezichten staan tijdens de wandeling naar de kleedkamer op donderen. Als dat de weersvoorspelling zou zijn, dan kunnen we onze borst natmaken en zandzakken voor de deur leggen. Code rood voor de tweede helft, want we laten ons niet aan de kant zetten door de oranje spelers uit Zelhem.

En als onze grensrechter zijn thee op heeft, dan kunnen we weer aan de bak. We moeten die twee doelpunten even wegwerken, want de ambitie van dit team ligt hoog. Onze nieuwe aanwinst Hessel laat zijn klasse zien door goed door te zetten en in de eerste minuten het eerste barstje in de muur van Zelos te maken: 1-2. Zelos is gewaarschuwd, maar normaal tellen ze dan voor twee. Maar niet aan de Munsterman op veld 3. Daar gaat de JO15-1 gewoon even een lesje voetballen uitdelen bij een nietsvermoedende tegenstander. Murat is zeer attent en gretig deze pot. Hij tekent tien minuten zijn doelpuntje aan. Jules weer met een mooie kopbal het derde doelpunt aan te tekenen. We heersen op het veld en onze keeper staat zich een beetje te vervelen. Af en toe een balletje tikken is alles dat hij te doen heeft. En als we de bal van de linker en de rechter paal laten kaatsen en dan de vierde aantekenen dan is Zelos gebroken. We houden er weer me op en het publiek is zeer tevreden met de come-back in de tweede helft.

Maandag gaan we naar VIOD. Kom met z’n allen kijken.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's