b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_c1_20172018_JO15-1.jpg

Eindelijk wordt het dan toch echt mooi weer. De zonnebrillen zijn weer uit de kast gehaald, de gedachten gaan alweer richting camping en T-shirts worden weer aangetrokken. Het voorjaar gaat nu echt beginnen. Voor de JO15-1 schijnt al een tijdje de zon. Ze hebben 3 wedstrijden gewonnen en het uitduel tegen FC Trias staat op het programma. Een lekker kopje koffie op het mooie terras in het zonnetje is een heerlijk begin van de dag. We mogen voetballen op het tweede kunstgrasveld. Dus we krijgen de voetbalschoenen weer lekker schoon mee naar huis, dat staat in ieder geval vast. De eerste winst is dus al binnen.

Als de scheidsrechter het eerste signaal laat klinken gaan we lekker van start. Maar het lijkt er op dat het veld ons niet gunstig gezind is. De bal rol anders, stuitert anders… Kortom, het lijkt er op dat we moeten wennen. En na 8 minuten moeten we zeker wennen aan een achterstand. Het inschatten van de bal is toch lastiger dan gedacht. Maar al na drie minuten weet Jeroen de boel weer recht te trekken. De ervaring op kunstgras van de thuisploeg lijkt toch een beslissende factor in de eerste helft te zijn want na een kwartier staat Trias weer met 2-1 voor. De aandacht is er ook niet bij iedereen bij. Slordig balverlies en ongeconcentreerd spelen is geen goede basis  waarop een overwinning gebouwd kan worden.

Na rust blijft het knokken en in de eerste paar minuten weet Trias zelfs het derde doelpunt te scoren. Het wisselende fluiten van de scheidsrechter begint ook irritatie te veroorzaken, maar meer doelpunten voor Trias weten we wel te voorkomen. En als we dan een strafschop toebedeeld krijgen die Ben wel goed in schiet beginnen we er zowaar weer in te geloven. De knop gaat om bij het hele team en we knokken ons weer terug in de wedstrijd. Vijf minuten later komt de bal uit het strafschopgebied stuiteren en wederom Ben krijgt hem heerlijk op de pantoffel en de keeper kan alleen maar een streep zien en hoort gerammel aan het netje. Dat is de 3-3. Met nog tien minuten op de klok is de geest werkelijk uit de fles en gaan we er vol tegenaan. We creëren meerdere kansen maar het lukt net niet helemaal. Totdat in de laatste minuten Jesse weer zijn doelpuntje meepikt en de 4-3 in de app laat verschijnen.  Trias wil na een tamme tweede helft waarbij ze dachten de eerste punten binnen te halen nog wel aanzetten, maar dat is te laat. Het eindsignaal klinkt ons als muziek in de oren waarna een daverend applaus klinkt van het meereizende publiek.

We hebben deze week wel veerkracht en overtuiging laten zien. Waar we normaal nog wel eens inkakken in de tweede helft, hebben we nu laten zien ook dan nog over voldoende veerkracht te beschikken om een wedstrijd alsnog naar ons hand te zetten. Volgende zaterdag de kraker tegen de ex-koploper Zelos en de nieuwe koploper. Jaja, we staan na 4 wedstrijden aan kop!