20180331 Silvolde JO15-1 - SDOUC JO15-1-22

Na vorige week tegen DInxperlo spelen de jongens vandaag weer op veld 3. De zon laat zich weer van zijn beste kant zien, maar de aanloop naar de wedstrijd kent nogal wat hobbels. Onze steun achterin Reber heeft zijn neus gebroken, dus voorlopig moeten we het zonder hem stellen. En als de JO17-1 dan ook nog onze kleding mee neemt naar VIOD wordt onze warming-up wel heel kort. Onze grensrechter heeft heerlijk gedroomd en komt dan ook nog maar net op tijd. En de assistent-coach krijgt race-aspiraties door snel naar Doetinchem en terug te rijden in zijn rode race bolide. Ook bij de tegenstander gaat niet alles goed. Zij zijn de bidons vergeten. En dan toch nog om half twaalf beginnen…

De eerste paar minuten zijn voor SDOUC, maar dat kan echt niet lang duren. Stukje bij beetje krijgen we meer vat op hun spel en door goed druk te zetten weten we vaker de bal te veroveren waardoor het spel kantelt van onze naar hun speelhelft van het veld. Het inmiddels in grote getale aanwezig publiek wordt getrakteerd op een spel met veel strijd. Pas na 13 minuten wordt het eerste doelpunt gescoord door Silvolde. Dan lijkt de geest uit de fles en de tegenstander een beetje onthutst. Een minuut later is het weer raak en 6 minuten later staat er dan al 3-0 op de teller. Als je dan weet dat het hier om de hoogste plaatsen in de 2e klasse gaat dan staan de toeschouwers wel positief verbaasd op de banken. Net voor rust krijgen de spelers uit Ulft weer hoop door de 3-1. Even stevig ranja drinken en een peptalk.

De tweede helft blijft het op het strijdtoneel lang rustig qua doelpunten, de gevechten op het veld blijven voortduren. Maar als er 3-2 gescoord wordt dan blijkt de voorsprong toch wel nipt en wordt de collectieve hartslag verhoogd. Door een vreemd incident waarbij de term “vrij worstelen” ook van toepassing kan zijn en de bal daarna toch wel met een Silvoldse hand wordt beroerd blijft het stil aan de kant van de scheidsrechter. En als er niet gefloten wordt, dan gaat het spel dus door. Heel snel breken we uit en wordt de 4-2 gescoord. Hoewel er veel protest is, komt de scheidsrechter niet terug op zijn keuze om niet te fluiten voor een overtreding. Het laatste kwartier wordt er op het scherpst van de snede gevochten en als er dan ook nog 4-3 wordt gemaakt, dan wordt de afdeling cardiologie ingeseind. Het is wel heel spannend, de ballen moeten niet meer in ons doel verdwijnen. De bloeddruk stijgt bij iedereen, De seconden kruipen voorbij, de tijd gaat in slow-motion. Het hoeft ook niet meer mooi gedaan te worden, maar wegmaaien is de oplossing. Bij het laatste signaal klinkt er een enorm gejuich. Weer gewonnen, drie punten in de pocket. Misschien was een gelijkspel wel de  terechte uitslag geweest, maar een overwinning voelt ook wel lekker.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's