b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_jo15-01.jpg

Na een tijdje niet achter de typemachine te hebben gezeten, zijn we daar nu weer.

Even een korte samenvatting van weg die de JO15-1 tot nu toe heeft afgelegd. Het verhaal Neede is al mooi beschreven door mede journalist Fabian K., een sterke eerste helft en een 0-3 voorsprong was helaas net niet genoeg om de winst binnen te slepen. Ondanks een mindere tweede helft was Casper tevreden over deze eerste echte test voor de jonge pubers.

Volgende stap was Ulftse Boys, deze 2e club van Ulft heeft flink aan de weg getimmerd. Met een uitstekende jeugd en een goed beleid is de jeugd helemaal terug op niveau. En dat was vandaag ook zeker te zien. Silvolde voetbalde een leuke pot, er werd redelijk gevoetbald en hieruit kwamen ook enkele kansen. Helaas keken we al snel tegen een achterstand aan. 8e minuut: 0-1.

Niks aan te doen, eigen spelletje blijven spelen en de schouders eronder. Toch waren de look-a-likes van Willem II overal een stapje feller. Nog voor de rust stonden we 0-3 achter. Het leek wel een kopie van de tweede helft tegen Neede. Nu zaak om na de thee proberen de zaak recht te zetten en net zo te spelen als in de eerste helft bij Neede.

Die tweede helft begon niet zo best. Al na 2 minuten was het weer Ulftse boys die het verschil op 4 bracht. Nu klinkt het net alsof de JO15-1 totaal overlopen werd, dit is echter niet zo. Zoals al eerder vermeld was ons spel best verzorgd, toch is soms de juiste keuze maken, even uithalen of  juist de lange bal spelen, soms nog moeilijk.

Ik verbeter mezelf dus even: ONDANKS ons spel, keken we in de 45e minuut al op een 0-5 achterstand. Gelukkig kon Jeroen wat terug doen, 1-5.  Na de wedstrijd ging Casper letterlijk gebukt onder deze nederlaag, flinke rugklachten tot gevolg. Hierdoor is Casper tijdelijk uitgeschakeld, ook via deze weg, veel sterkte gewenst en doe 't kalm an.

Laatste tegenstander in de beker is Longa JO15-2. Op het eerste oog een fysiek minder sterke ploeg, maar de luxe van onderschatting kunnen wij ons niet permitteren.

Om revanche te nemen op vorige week, begonnen we uiterst fel aan het duel. Dit resulteerde zowaar in een geweldige goal van Murat, in de 1e minuut!! En we hadden de smaak te pakken, er werd uitstekend gevoetbald, de vrije man werd altijd gevonden en het baltempo was lekker hoog. Kanttekening is wel dat Longa minder sterk bleek te zijn dan van te voren werd gedacht, maar dat doet geen afbreuk aan onze prestatie. Door uitstekend spel en flitsende aanvallen stond er na 35 minuten een 4-0 voorsprong op het scorebord.

Casper, die tijdens de wedstrijden gewoon aanwezig is, gaf de jongens een dik compliment. Na de wedstrijd van vorige week kan je alleen een reactie geven met je voeten. Zo die strepen we even af bij de lijst van voetbalclichés. In de tweede helft op dezelfde voet verder, en als een team blijven voetballen.  De tweede helft begon een beetje waarvoor we bang waren, door de voorsprong begonnen sommige wel erg vroeg op avontuur te gaan. Gelukkig veranderde dit al snel in een goed positiespel. Nog 3 maal vonden we het netje. Een 7-0 overwinning was dan ook een terechte uitslag. En als mijn journalistiek vermogen goed genoeg is, spelen we verder in de beker, dan tegen Varsseveld JO15-1.

Een bewogen voorbereiding dus, met veel goals en leuk voetbal. Deze JO15-1 heeft het in zich om bij zich bij de (sub)top te melden in de 2e klasse. Maar laten we net te vroeg juichen, er blijft nog genoeg werk aan de winkel en de competitie zal nog zwaar worden.

Via deze weg willen wij als staf u dan ook van harte uitnodigen om de jeugd van Silvolde, waaronder de JO15-1, eens te gaan bekijken, want iedereen weet dat de jeugd de toekomst heeft.