b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_d2_20162017_Silvolde-JO13-2_498.jpg

De afgelopen week werkte Silvolde JO13-2 twee wedstrijden af. De eerste was op woensdag 3 mei in Etten tegen Gendringen/Etten JO13-3; aanvang 19.00 uur. Waar in de Johan Cruyff Arena de eerste halve finale werd gespeeld hadden onze ‘Godenzonen’ en -docher in de eerste helft de grootste moeite om het spel te maken. Ze zagen de gastheren en -dame veelal gevaarlijk opstomen richting doel maar gelukkig voor ons waren ze zeer slordig met het afmaken van de kansen. De enige kans voor Silvolde was er een van Reber die zijn prima schot evenzo goed gekeerd zag worden door de goed spelende Gendringse of Ettense keeper. Ruststand was dan ook 0-0. De tweede helft zag er al een stuk aantrekkelijker uit. Er werd door Silvolde steeds meer gecombineerd en het was een kwestie van tijd dat de 0-1 zou vallen. Uit een corner van Ramon viel het eerste doelpunt te noteren die aanvankelijk door de ref werd gehonoreerd maar op appèl van de grensrechter van de thuisploeg werd het doelpunt afgekeurd. De bal zou bij het indraaien de achterlijn te zijn gepasseerd waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Niet veel later was daar alsnog de 0-1. Met een mooi afstandsschot bracht Reber de zwart-witten op voorsprong. Uit een van de weinige kansen van Gendringen/Etten wist de thuisploeg tegen te scoren. Met een mooi hard en hoog schot kon keeper Tim de bal nog wel aanraken maar hij kon daarmee niet voorkomen dat de bal alsnog in het doel belandde: 1-1. Silvolde liet zich niet van de wijs brengen en probeerde opnieuw op voorsprong te komen. Dat leek opnieuw te gaan lukken toen een bal van Roel via de lat de achterlijn leek te zijn gepasseerd en daarna door een groen-witte verdediger werd weg gewerkt. Na een aantal onnodige extra minuten te hebben bij geteld eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Op zaterdag 6 mei wachtte de huidige nummer 3 Silvolde, de nummer 4 van de competitie Viod JO13-3. De bezoekers uit Dichteren hadden de week ervoor met 13-0 gewonnen van de nummer laatst dus dat het een lastige wedstrijd zou worden was wel duidelijk. In de tweede minuut was de eerste kans voor Roel maar deze is niet aan hem besteed. Na 5 minuten zijn het de bezoekers die met hun eerste kans wel weten te scoren. Door knullig verdedigen kan de Doetinchemse linksbuiten eenvoudig de 0-1 aan tekenen. Nog geen drie minuten later mag Viod aanleggen voor een terecht toegekende strafschop welke onberispelijk wordt binnen geschoten: 0-2. Een minuut later is de spanning weer terug. Het is Ramon die goed doorgaat en de keeper uit speelt. In een niet al te gemakkelijke hoek wordt de 1-2 binnen geschoten. Na ruim een kwartier spelen is Roel als de kippen bij een verdedigende fout van de bezoekers waarmee hij knap de stand op 2-2 zet. Vlak voor rust lijkt Ramon Silvolde op voorsprong te zetten door de keeper die de gehele wedstrijd veel te ver voor zijn doel staat te verrassen. In plaats van de bal over hem heen te wippen raakt Ramon de bal volledig verkeerd waardoor de bal naast het doel eindigt en we met een 2-2 stand gaan rusten. In de tweede helft is het Jeffrey die Silvolde al in de 4e minuut met een mooi doelpunt op voorsprong zet: 3-2. Veel kansen weet Silvolde hierna niet meer te creëren. De bezoekers wel. Ze zijn nadrukkelijk op jacht om de gelijkmaker te forceren maar mede door goed keeperswerk van Kees lijkt Silvolde met een overwinning de derde plaats veilig te stellen. Het is echter niet de eerste keer dat Silvolde in de slotfase de wedstrijd uit handen geeft, zo ook vandaag. In de extra tijd is daar dan alsnog de verdiende gelijkmaker, dat wel: 3-3.

Door dit resultaat weet Silvolde in 3 dagen 2 punten te pakken waar het er even goed 0 of 6 hadden kunnen zijn. Wellicht terechte resultaten dus. Volgende week speelt Silvolde JO13-2 haar laatste wedstrijd uit bij Den Dam/NVC JO13-1 dat al kampioen is met 10 klinkende overwinningen. Het vorige najaarsseizoen werd Silvolde tegen deze tegenstander al met een 0-10 nederlaag naar huis gestuurd dus er valt nog wat recht te zetten.

Tenslotte feliciteren we Den Dam/NVC JO13-1 met het behaalde kampioenschap. Tot volgende week.