b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_jo13-01.jpg

Daar waar we normaal gesproken genieten van een heerlijke nazomer, is het dit jaar maar armoe troef gezien het weer. Grijze dagen overheersen de anders zo mooie septembermaand: net als de eerste resultaten van de JO13-1. Een elftal met veel eerstejaars en een tweetal sterkhouders dat is vertrokken (Teun en Nick). De beginwedstrijden waren leerzaam, een harde leerschool bleken de bekerduels te zijn. Fysiek komen we flink te kort wat vooral duidelijk wordt in de momenten dat de tegenstander in balbezit is. Ook een beetje ervaring op het grote veld missen we, de vanzelfsprekendheid om snel aan te sluiten, de duels slimmer in te gaan, allemaal dingen die we gedurende het jaar eigen moeten maken.

Geen winst dus in de voorbereiding, maar wat niet is kan nog komen, altijd positief blijven! Dat was deze week wel vrij lastig want de wekker ging al om 6 uur (?!) in de ochtend. Reden: de fotoshoot was voor vandaag ingepland. Met de haartjes strak van de gel, de shirtjes vers gestreken en de schoenen mooi gepoetst drupten de jongens en dames binnen. De koffie was bijzonder welkom bij ouders en leiders terwijl de kinderen snel het zwart-wit aantrokken. Met een big smile stond iedereen dan toch netjes op de foto, al zullen de wallen bij leider Johan moeten worden weggewerkt met photoshop, ach ja je kan niet alles mee hebben natuurlijk!

Rond half 8 vertrok de karavaan naar Doetinchem waar VIOD JO13-2 ons te wachten stond. Met de tactiek van vorige week (4-4-2) zouden we vandaag starten. Ahmed, van de C2, kwam ons vandaag versterken. Hierdoor kon Viggo opschuiven naar de 6-positie en Thijs een keer op de flank spelen. Luuk en Ahmed vormden het centrale duo.

De wedstrijd begon sterk, we waren zeker een minuut of 10 sterk en waren zuinig in balbezit. Roel speelde sterk op de nr. 10 positie en verdeelde het spel goed. Ook de twee dames op de back-posities stonden hun mannetje goed waardoor we het lang volhielden. Jip was een keer gevaarlijk en ook Roel kon met een afstandsschot het net niet vinden. En zoals wel vaker in de voorbereiding krijgen we dan knullig de goals om de oren. Een verslapping op het middenveld, net niet goed staan ten opzichte van de tegenstander en dan is het gebeurd. Zo ook vandaag, de 1-0 en 2-0 vielen door niet krachtig op te treden. Jammer maar helaas, fouten waarvan we alleen maar kunnen leren. Hierdoor was wel het geloof in het eigen spel wat weggezakt en kwamen we slechts bij vlagen er nog uit. Jip wist met een persoonlijke actie ver te komen maar liep zich stuk op het verdedigend blok van de Doetinchemmers. Aan de andere kant moest Rik continu opletten want in de snelle aanvallen van VIOD oogden we niet al te sterk. De 3e en 4e tegentreffer waren wederom onoplettendheden aan onze kant. Frustrerend om te zien dat je na een redelijk sterke eerste helft onnodig met 4 doelpunten verschil achter staat.

In de rust werd het centrale duo weer in ere hersteld, Viggo en Luuk stonden als vanouds weer achterin en Ahmed schoof door naar de 6 positie. We moesten iets meer voetballen via beide zijkanten en kordater optreden tegen de directe tegenstander.

Na de rust bleken de nagolven van orkaan Maria en Irma samen over de Achterhoek te razen. Harde regen zorgde ervoor dat de paraplu´s in alle paniek boven water werden gehaald door het publiek, voor de spelers op het veld zat er echter niets anders op dan zwembandjes omdoen en buffelen. In de tweede helft was het VIOD die bepaalde wat er gebeurde, de druk op onze achterhoede was groot en we maakten in balbezit het veld niet groot genoeg om zelf lekker te ballen. Hierdoor waren de doelpogingen van ons op 1 hand te tellen. Ondertussen kwamen de tegengoals wel gewoon, deels uit verslapping vanwege de weersomstandigheden en de toch al niet zo bemoedigende tussenstand maar vooral omdat we allemaal een beetje pit missen om de duels goed aan te gaan. Konden wij dan niets terugdoen? Jawel, zowel Jip als Nout waren trefzeker. Jip schoot de 5-1 ongenadig hard binnen, de tweede treffer van ons was een bekeken schot vanuit de tweede lijn. De doelpaal werd getoucheerd en met een timmermansoog wist Nout de bal zo achter de goalie te krijgen.

Maar goed, het was niet voldoende. Ondertussen waren we allemaal verzopen toen de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde, al zwemmend gaf iedereen gelaten de scheids een handje en vertrokken we naar de toch wel een beetje verdiende warme douche.

Zo kennen we met deze groep een moeilijke start en zullen we zeker in de basiskwaliteiten moeten groeien, willen we dit najaar seizoen nog wat meer brengen. Maar een goed voetbaljaar zit vol voetballessen en ook vandaag hebben we weer een hoop geleerd. Op naar volgende week, hopelijk met iets minder ´Hollands weer´.