b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_e3_20172018_JO11-3.jpg

We zijn er alweer vroeg bij op de zaterdag, we staan vandaag met een voltallig team in Aalten bij AD ’69. Hoe anders was dit 2 weken geleden toen we nauwelijks een team bij elkaar kregen, wat uiteindelijk grote gevolgen had voor de uitslag welke hier niet nogmaals genoemd gaat worden. Vandaag kunnen we dan ook echt zien of JO11-3 een team is en de trainingen in de praktijk weet te brengen. Er is nog geen spoor van een Aaltenaar te bekennen als we aan de warming up beginnen. Voor de bal gepakt kan worden eerst even de loopoefeningen met natuurlijk het spelletje….”ja” is gaan en “nee” is blijven staan (mocht dit nog geen spel zijn, bij deze ©copyright). Daar trappen er toch altijd wat in, vermakelijk om te zien en goed voor de lachspieren van de jongens en meiden.  De tegenstander heeft inmiddels ook het veld betreden, een kleinere ploeg maar wij zijn met 11 m/v dan ook wel ruim bemeten. Vanaf mijn kuipstoeltje zou ik zeggen dat de ploeg wel te verslaan is maar dat zeg ik niet hardop.

De opstelling is helder, Mike staat voor Silvolde in het doel en we kunnen beginnen.  We gaan gelijk goed van start en Nathan scoort uit een mooie voorzet van Fleurien. 1-0. Dat is toch een lekker begin en dit zetten ze door want Nathan mag ook het 2e doelpunt achter zijn naam schrijven. De bal kwam voor zijn voeten vanuit een corner. Goed benut dus. We blijven in de aanval, Sil schiet een eerste bal over het doel, de dreiging is er. Bij Aalten zit een enkele speler blijkbaar niet alleen op voetbal, al weet ik even niet welke “contact-sport” hij ook beoefent maar hij doet zeker niet alles met de voeten. Dogac is hier het eerste slachtoffer van en moet even naar adem happen als hij languit in het gras ligt. Dat had Aalten maar beter niet kunnen doen want Sil, die nog wat moest rechtzetten, laat zien dat hij het net wel kan vinden want vanuit een schijnbaar onmogelijke positie aan de zijlijn weet Sil de bal in het doel te krijgen. Samen met het team van Aalten kunnen we eigenlijk alleen maar met open mond toezien hoe de bal in het doel belandt een duidelijk geval van; “stond erbij en ik keek ernaar” . We zijn bij 3-0 en Aalten moet wat doen wil het überhaupt nog in de wedstrijd blijven. Dit lossen ze op door vanuit een corner te scoren. 3-1. Thimo is het tweede slachtoffer die de grond opzoekt en ook hij heeft even een minuutje nodig om bij te komen. De scheidsrechter laat in deze situaties te wensen over en het lijkt erop dat in Aalten deze vorm van voetballen gedoogd wordt. We gaan alweer richting einde 1e helft maar niet voordat Lucas nog een doelpunt maakt, hij speelt de bal mooi uit en geeft Aalten het nakijken. 4-1. Is dat dan de uitslag voor rust…….Neen, Aalten weet er nog net één punt uit te slepen en met 4-2 gaan we de rust in.

In de 2e helft neemt Nathan het over van Mike. Met 4-2 hebben we een goede uitgangspositie en met de vele wissels die we hebben is het niet nodig om met de tong op de schoenen over het veld te lopen. Daarnaast is ook iedereen inzetbaar want allemaal spelen ze fantastisch, een genot om naar te kijken. Achterin komt Aalten er niet door want daar zitten “tijgers” als Thijs, Jet, Tess die de deur dicht houden en voorin worden mooie combinaties gemaakt, door onder andere  Willem, Fleurien, Lucas en Thimo, om uiteindelijk voor het doel te komen. De 5-2 is dan ook snel een feit vanuit een vlotte ingooi van Lucas weet Sil te scoren. Voordat het 6-2 wordt zijn er al meerdere schoten op doel gelost door Lucas en Mike. Een voorzet van Mike op Sil heeft resultaat. Het lijkt alsof we maar aan 1 kant spelen maar Nathan krijgt nog wat “leuke” ballen van Aalten voor de kiezen. Door goed uitkomen en focus voorkomt hij tegen doelpunten. Intussen had Thimo nog even een appeltje te schillen met de “American-Footballer” van Aalten en zo eindigt deze tweestrijd in 1-1. We gaan lekker en het harde werken en de assists van Fleurien worden beloond, want ze mag het nu zelf een keer afmaken en zet de stand op 7-2. Zo konden we nog wel een tijdje doorgaan maar de scheidsrechter dacht daar anders over en fluit af. We zaten er zo lekker in dat we in de tijd geen erg hadden. Met een paar prachtige pegels tijdens het penalty schieten was Aalten een Succes.