DSC_0597

JO11-3 staat in eigen huis tegenover de jongens van Etten. De jongens uit Etten zijn gemiddeld een kop groter dan onze ploeg. Volgens Thimo, zijn ze wel één en een half keer Jaap jóh. Op de tribune van veld 4 vraagt men zich toch af hoe de indeling tot stand is gekomen. Vorige week hadden we al een lastige wedstrijd en nu lijkt het bij voorbaat al een moeilijke pot te worden. Tuurlijk kan het goed zijn om een keer een tandje bij te zetten tegen een betere ploeg, hier leer je van maar of het bijdraagt aan motivatie en spelplezier…...Dit geldt uiteraard voor beide ploegen. Het wordt ook erkend door de leiding en de praktische oplossing is nu om alle jongens en meiden, 11 in totaal, tegenover 7 jongens van Etten te zetten.

Het is inmiddels opgehouden met zachtjes regenen maar we gaan van start. Het duurt even en het eerste doelpunt wordt gemaakt, een mooie pegel, vast in het net, hier heeft Mike geen kans. Tuurlijk gaat Mike niet bij de pakken neerzitten en herpakt zich want daarna volgt een mooie redding. De 2e goal van Etten komt vanuit de kluts en de 3e komt hoog in het doel terecht. Lastige ballen en de  eerste punten gaan snel maar vlak Silvolde niet uit want er is ook een mooi schot op goal van Silvolde door Nathan op aangeven van Sil. Even later probeert Nathan het nog eens maar het lukt nog niet, of toch wel, kort na dat moment is het chaos voor het doel van Etten en vanaf mijn droge plek lijkt het alsof heel Silvolde ervoor zorgt dat de bal erin gaat. Yes, het staat 1-3, super. Goed de 1-4 volgt kort daarop. Mike geeft alles en bij de hoekschop genomen door Etten weet hij de bal buiten het doel te houden. Inmiddels zijn ze aardig doorweekt maar dit is voor Sil geen reden om de keeper van Etten eens een bezoekje te brengen. Bij de 1-5 krijgt Mike een blessure doordat hij geraakt wordt door een speler van Etten er moet even geïmproviseerd worden maar we gaan gelukkig richting rust. Ik ga maar vast ranja halen voor de teams en koffie voor de trainers. Ben daarom ook niet zeker of we met 1-5 of 1-6 de rust ingingen.

De rust bleek ook de opening van de transfermarkt want bij het opkomen van de teams zien wij dat Sem van VV Etten het aanbod van Silvolde niet heeft kunnen weerstaan en hij staat de tweede helft onder de lat bij Silvolde. Mooi dat da’ kan, zou ik zeggen. De ouders geven aan dat hij ondanks de overloop zich in zal zetten voor zijn nieuwe vrienden. Geloof ik meteen maar hij kan ook niet alles eruit houden. Na de 1-7, volgt de corner van Etten…..en nog één….en nog één….en een schot naast.

DSC_0664

Na 12 punten tegen laat Silvolde nog steeds de veerkracht zien en onze geblesseerde keep zorgt voor een tweede doelpunt. Of het nu uiteindelijk 2-13 of 2-14 is geworden weet ik het niet maar de zon is weer gaan schijnen. Hopelijk is dat een voorteken voor volgende week, tot dan.

gr. Roel

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's