P1410340-(900x600)

Na de eclatante zege op Longa van vorige week, konden we ons opmaken voor een loodzware klus. De koploper SDOUC kwam op bezoek op de Munsterman. De buren uit Ulft hadden tot vandaag nog geen enkel puntverlies geleden. Een mooie testcase dus voor Silvolde, om te kijken hoe deze geoliede machine aan het wankelen te brengen. Helaas moeten we het nog altijd stellen zonder de geblesseerde Lucas. Ook onze inmiddels vaste stand-in Efe was vandaag niet inzetbaar, hij werd opgeroepen voor een belangrijke wedstrijd om de koppositie van z’n eigen elftal de JO11-2. Trainer Pascal had de tegenstander goed geanalyseerd en hierop het spelsysteem aangepast. Silvolde stond positioneel heel goed, speelde compact en gaf weinig weg. Eenmaal moest Silvolde toch een tegentreffer incasseren. Zelf wist Silvolde ook een aantal keren gevaar te stichten in de Ulftse doelmond. Tot tegen scoren kwam het helaas niet, de ruststand derhalve 0-1. Een puike prestatie van Silvolde tegen de koploper!

Als we de 2e helft hetzelfde op de mat kunnen leggen, is een goed resultaat (lees een gelijkspel) mogelijk. Helaas zijn we ook deze wedstrijd weer heel slap in aanvang van de 2e helft. Al binnen 7 minuten is de 0-2, 0-3 een feit. In de spaarzame momenten dat Silvolde toch bij de Ulftse goal komt, is het te weinig om aanspraak op een doelpunt te maken. In deze fase werd langzaam het klasseverschil duidelijker en daarmee zag je ook de moed langzaam in de schoenen zakken. De ruimtes werden groter en Silvolde gaf de tegenstander teveel de mogelijkheid om te voetballen en daar weten ze wel raad mee. Zoals je vaker ziet bij deze leeftijd, als het verschil eenmaal is gemaakt (en verzet is gebroken), vallen de doelpunten als rijpe appelen. SDOUC etaleert haar klasse en laat met diverse mooie, messcherpe aanvallen zien, waarom ze ongeslagen bovenaan staan. Uiteindelijk is de eindstand 0-6. SDOUC is de best voetballende tegenstander uit deze competitie, voor Silvolde dus ook geen schande om vandaag van te verliezen.

We gaan gewoon maandag en woensdag weer lekker trainen en ons voorbereiden op de volgende wedstrijd. We spelen volgende week zaterdag thuis om 10:00u tegen VIOD, komt u ons ook aanmoedigen? Voor nu een prettig weekend en graag tot volgende week!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's