P1390447-(900x601)

Vandaag traden we om 10:00u aan tegen DZSV, een tegenstander met goede balvaardige spelers zo weten we nog uit de voorbereiding. Destijds gingen we er thuis met 2-6 af, dus we hebben nog een appeltje te schillen met ze. Het initiatief is voor Silvolde, de poging van Kyan gaat net naast. Daarna is DZSV aan zet, ook tot 2x toe naast. Het is DZSV die de score opent 0-1. Het duurt 4 minuten alvorens Jasper de stand gelijk trekt 1-1 uit een goede voorzet van Thijn van rechts. Na wat ongelukkig uitverdedigen wordt het 1-2, direct geeft Tess antwoord met een goede aanvalsopzet en ziet de inzet van Thijn net over de goal vliegen. We zijn 20 minuten onderweg in de 1e helft die heerlijk op en neer golft met leuk voetbal van 2 gelijkwaardige teams. Door wat pech wordt het zelfs 1-3. Al snel weet Jasper middels een uiterste krachtsinspanning alla van Basten met een teen en uitgeschoven been en sliding de 2-3 binnen te tikken. De nr8 van DZSV trakteerde het publiek nog op een prachtig schot, helaas voor Silvolde betekende dit wel de 2-4. Meteen na de aftap komt Mart met een sterke actie over de linkerflank en ziet z’n inzet door de keeper gestopt worden, echter is het wederom Tess die rebound promoveert tot de 3-4. Dit is tevens de ruststand. Wat een prachtige en spannende pot is dit toch, er wordt gestreden voor elke meter! Erg leuk attractief voetbal om te naar kijken (zeker voor de neurale toeschouwer).

We beginnen met de 2e helft, het is zaak de eerste 5 goed door te komen. Vandaag lukt dit wonderwel heel goed, desondanks is het 1e bedrijf toch voor DZSV. Dankzij kordaat optreden van oa Nils, Tom, Lucas en Sven worden meer tegentreffers voorkomen. Na een minuut of 10 minuten lukt het Silvolde tegengas te geven en trekt het de controle naar zich toe. Nu gaan we eens kijken of het Silvoldse overwicht tot de gelijkmaker kan leiden. Mart, Thijn, Tess, Kyan vuren een spervuur af, diverse scrimmages spelen zich af bij de Dinxperlose doelmond. Tot de laatste minuut is het billenknijpen voor DZSV.  Silvolde blijft aandringen, maar helaas valt het dubbeltje ook vandaag niet onze kant op.

P1390525-(900x602)

In tegenstelling tot vorige week hebben jullie van de 1e minuut tot de laatste minuut gestreden voor wat jullie waard waren. We hebben weliswaar verloren, maar het voelde toch als een verdiend gelijkspel. Goed gedaan Tess, Mart, Kyan, Thijn, Lucas, Sven, Nils, Tom en Jasper. Het applaus van het publiek was veelzeggend, dit hadden jullie dik, maar dan ook echt heel dik verdiend! De uitslag was (zeker) vandaag van ondergeschikt belang tov de leermomenten die deze wedstrijd bood. Grote klasse mannen en dame, ga zo door. Positieve resultaten in de uitslag kunnen dan niet lang meer uitblijven!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's