b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_jo11-01.jpg

Vandaag moest de JO11-1 vroeg uit de veren. Voor de aftrap van 08:30u in 's-Heerenberg kon beginnen, stond de jaarlijkse teamfoto nog op de planning. Bij menig huishouden zal de wekker om 06:30u zijn afgegaan en dat op de zaterdag. Na de fotosessie bleek Mart toch nog te veel last te hebben van z'n hak. Helaas haakte Mart hierdoor af, voor de wedstrijd van vandaag.

Uit de relatief goede wedstrijd van vorige week, was vertrouwen geput. Vol goede moed verscheen de JO11-1 aan de aftrap tegen MvR. Er werd voortvarend begonnen, duels werden gewonnen en kansen gecreëerd. In de 3e minuut zet Jasper de stand op 0-1 middels een mooi schot in de kruising. Dit was de opmaat naar meer. We noteren minuut 5, Een voorzet van Thijn op Kyan, deze lobt over de keeper en met behulp van de keeper werd het 0-2. Zo af en toe zette MvR er een speldenprik tegenover, maar dat mocht geen naam hebben. Nils weet met een krachtige uittrap naar voren Kyan te bereiken, passt op Thijn, Thijn passt Jasper en wederom belandt de bal via keeper in de goal 0-3. Kort daarop volgt er een corner, Thijn speelt deze strak over grond in de voeten van Jasper, zijn schot wordt gepareerd door de keeper echter is het Tess die in de rebound de 0-4 laat aantekenen. Uit een prachtige aanval over 4 schijven weet MvR middels een even zo prachtig schot af te ronden in linkerkruising 1-4. Met iets beter samenspel door (sneller) overspelen/ passen naar een medespeler hadden we er zeker nog 2 kunnen scoren. Desondanks gaan we de rust in met een riante marge van 3, dit geeft de burger moed!

We beginnen heel slapjes aan de 2e helft. Al in de 1e minuut werd er een waarschuwingsschot gelost, gelukkig was Nils wel bij de les en voorkomt een tegentreffer. Waarschijnlijk dachten de spelers van Silvolde dat ze de overwinning al in de zak hadden. Duels werden niet meer gewonnen, iedereen liep maar ergens in het veld, dus uit positie. Hier maakte MvR dankbaar gebruik van, de 2-4 was slechts nog een kwestie van tijd. Na 5 minuten was het zover, kort daarop volgde zelfs de 3-4. Vanaf dit moment verloren de spelers het vertrouwen. De kopjes gingen steeds meer hangen, de blik was niet meer naar voren, maar naar de grond. Op knullige wijze door gestuntel achterin geven we de 4-4 cadeau. Eindelijk doet Silvolde weer wat terug, een paar mogelijkheden werden gecreëerd, maar er werd niet meer gescoord aan Silvoldse zijde. Uiteindelijk kregen ook nog een hele bittere pil te verwerken een mooi schot van MvR betekende een nederlaag van 5-4. Conclusie van vandaag: veel goede dingen gezien in 1e helft waarop voortgeborduurd kan worden. Een dramatisch slechte 2e helft heeft ons vandaag de das om gedaan. De werklust van Mart hadden we goed kunnen gebruiken in deze wedstrijd, Mart we hebben je gemist! Nu is het zaak de rug te rechten en verder te gaan, daar waar de eerste helft mee geëindigd zijn. Prettig weekend allemaal!