b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_f2_20162017_Silvolde-JO9-2_498.jpg

Aangekomen bij veld 4 waar onze jongens vandaag moeten strijden tegen Pax, zijn een paar mega-mollen ons voor geweest…..of het is een nieuwe manier van belijning. Ook onze tegenstander vindt het wat vreemd. Maar goed er is genoeg gras over om er vandaag een mooie wedstrijd van te maken. Gelukkig heeft de kou even plaats gemaakt voor een aangenaam zonnetje.

JO9-2 is sterk uitgedund vandaag, we hebben geen wissels dus iedereen moet de volle speeltijd aan de bak. Na 2 minuten heeft Thimo al de kans op er één te maken maar hij twijfelt te lang. Even daarna weer een kans voor Daan S. die de bal op de paal schiet.

De jongens van Pax zijn in ieder geval wakker geschud door Silvolde. Pax wil op haar beurt laten zien dat ze er zijn en een van de jongens maakt een mooie kap beweging. Veel plezier heeft hij er niet van want even later gaat Silvolde alweer met de bal aan de haal. Alleen het doelpunt is er nog niet. Vanaf de tribune zien we Silvolde regelmatig voor het doel van Pax rennen. Ze vergeten alleen te schieten.

Ondanks dat we veel aan de kant van Pax te zien zijn komen ze ook weleens richting Ruben onze keeper.  Maar die houdt de bal er uit. Na 10 minuten spelen weet Thimo te scoren, 1-0, het is een wat twijfelachtige goal aangezien kort daarvoor een tegenstander is neergehaald. De scheidsrechter heeft in die tien minuten daarvoor  veel gefloten maar op dat moment heeft hij de lucht op. Dus we tellen ‘m.

Daarna blijven we veel op de helft van Pax, de keeper heeft het druk en heeft ook zeker mooie reddingen. Af en toe dan is er toch een speler richting het doel van Silvolde maar Sen haalt de snelheid er uit met een soort van sliding. Hierna volgt weer een kans vaan Daan G. die even daarna ook een corner neemt.

Tijdens de rust geeft Tycho nog even wat tips om de voorsprong uit te breiden. Eenmaal aan de 2e helft begonnen duurt het nog een minuut of 5 voordat iedereen de adviezen opvolgt maar met succes, Daan D. maakt de 2-0. Hij heeft de smaak te pakken want kort daarna is hij weer alleen richting de goal maar dit is nog geen 3-0. Deze 3-0 wordt namelijk gemaakt door Pax zelf uit de corner die Daan G. heeft genomen.

Pax probeert nog wel richting het doel van Silvolde te komen en er volgt ook nog wel een schot maar hier heeft Ruben geen moeite mee. De laatste minuten van de wedstrijd is Silvolde aan de macht, Daan D. gaat er nogmaals alleen van door maar deze gaat naast ook onze ander Daan heeft nog twee mooie kansen maar beide vallen niet in het net.  Gelukkig voor Pax eindigt de wedstrijd met deze laatste actie en blijft de stand 3-0. We gaan snel de penalty’s nemen want het is namelijk de laatste thuiswedstrijd en dat betekent ………friet en wat is er nou lekkerder dan een patatje om 10 uur in de ochtend met een mooie overwinning op zak…….Ik kan zo niets bedenken.