DSC_0118

Vandaag was alweer de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen en wat voor één. Als we winnen, zijn we kampioen! Wederom waren alle papa's, mama's, opa's, oma's, vriendjes etc in grote getalen aanwezig om getuigen te zijn van deze mooie dag. Ook onze geblesseerde Utku was aanwezig! De intenties van Silvolde waren duidelijk, ze wilden het seizoen waardig afsluiten met een overwinning. Vanaf minuut 1 ging het gas er op, de 1e doelpoging kwam van Kay. Zijn schot teistert de lat. De toon is gezet, Efe maakt een frivole actie en passt op Kay, nu belandt de bal met een streep in de rechterkruising 1-0! De volgende actie was van Thijn die voorzet op Effe en met een subtiel tikje maakt hij de 2-0. We werden nogmaals getrakteerd op een mooie actie van Effe, echter bracht de keeper mooi redding. Dit zou zeker niet de laatste redding van haar zijn, ze keepte een voortreffelijke pot. Het leverde ons wel een hoekschop op, Thijn weet de bal panklaar voor te geven op Effe en die maakt er met een kopbal 3-0 van. Heel af en toe kwam DZSV gevaarlijk bij de goal, maar dan bleken Mike, Willem, Jonas of Wout altijd wel een passend antwoord te hebben.

In de rust nemen we nog even de dingetjes door die nog iets beter kunnen, de nadruk ligt op het (over)passen. De 1e actie in de 2e helft komt van Sil die voorzet op Efe, deze inzet vliegt net voorbij de goal. Misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd leverde helaas net geen doelpunt op. Thijn verovert de bal op het middenveld, passt op Sil, Sil op Efe en Efe weer terug op Thijn. Het schot van Thijn wordt door de keeper gekeerd, deze aanval had een beter lot verdiend. Mooi om te zien dat de aanwijzingen in de rust in praktijk worden gebracht! Even later is het Sil die met een droge schuiver in de verre hoek aan alle (kampioens)spanning een eind maakt 4-0! We worden als toeschouwers getrakteerd op leuk voetbal, een mooie solo actie van Thijn gaat net rechts naast de goal. Nu is het Willem die de bal verovert en passt op Efe, die weet met dit buitenkansje wel raad 5-0!

Met solo actie nummer 2 van Thijn wordt de tegenstander helemaal dol gespeeld. Hij vliegt er links en rechts voorbij en weet deze actie te belonen met een bekeken schuiver in de rechterhoek 6-0! Kay schiet vervolgens net als in de 1e helft nog een keer snoeihard op de lat. De tegenaanval van DZSV levert de eretreffer op 6-1. Dit is tevens de eindstand, de mannen zijn dus kampioen! Met maar liefst 26 punten uit 10 wedstrijden de terechte kampioen, de nummers 2 en 3 volgen op 4 punten achterstand.

Na afloop was er voor iedere speler een welverdiende beker, medaille met snoepzak en chipjes. Na het douchen werden we nog door de club getrakteerd op wat drinken en patatjes.

DSC_0411

We willen graag van de gelegenheid gebruik maken om trainer Edwin te bedanken. Mede door zijn trainingen op de maandag en woensdag hebben de jongens zich kunnen ontwikkelen tot de voetballers die ze nu zijn. Ook een woord van dank gaat uit naar onze papa's en mama's die door weer en wind de mannen naar de trainingen hebben gebracht en de wedstrijden hebben bijgewoond. Zij waren tevens de grootste supporters van ons team, bedankt!

Mike, Sil, Kay, Wout, Willem, Efe, Thijn en Jonas hartelijk dank voor jullie inzet en samenwerking dit seizoen. We hebben met hard werken samen een prachtig resultaat behaald, hier mogen we met z'n allen trots op zijn!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's