IMG_2272

De aftrap voor vandaag op de Munsterman is tegen vv Dieren 2 uit jaja Dieren. We wilden vanaf minuut 1 de toon zetten. Dit lukte goed want vanaf de aftrap hadden we al een goede kans om de score te openen. En zelfs hierna nog redelijk wat kansjes gehad.

Het zag er allemaal goed uit en we overklasten Dieren hiermee. Maar de diesel bij Dieren kwam nu ook op gang. Zeker bij de oudere spelers want het was gebeurd met de pret voor Silvolde. Een prachtig afstandsschot belandde boven Thomas van Braak tegen de lat waarna de inkomende speler van Dieren op dat moment attenter was  en scoorde, 0-1. We moesten nu een toontje lager zingen en of dit nog niet erg genoeg was scoorden ze ook nog een keer in de 12e minuut. We werden eventjes uitgekapt door de aanvoerder en met een gericht schot stond het alweer 0-2.

We konden weer opnieuw beginnen. Het voortouw werd hierbij genomen door Luuk Tuenter. Hij ging goed door en paste op Mohammed Asik. Deze zocht de achterlijn op en schoot de bal daarna hard voor. De inkomende Mick Peters kon deze mooie aanval afronden en de stand in de 21ste minuut op 2-1 zetten. Dit was tevens de ruststand.

Het fluitsignaal heeft geklonken en we gaan beginnen aan de tweede helft. Nu met nog meer inzet als de eerste helft en dit resulteerde in de 55e minuut in een goede actie van Bram Sprenkeler. Hij ging goed door en scoorde beheerst de 2-2. Later ging het nog beter voor ons. Mohammed kreeg een bal aangespeeld, kapte op zijn beurt een speler uit en legde de bal goed voor zijn rechter om vanaf ongeveer 18 meter verwoestend uit te halen. Het was een streep van een bal die pas tot rust kwam in de boven hoek.

IMG_2273
    De rollen zijn omgekeerd want nu staat het dus 3-2. Dieren ging hierna wat provoceren en probeerde ons uit de wedstrijd te halen. Toen ze ook nog met tien man kwamen te staan (2x geel is rood, en nog een paar gele kaarten die werden gegeven aan Dieren) hadden we de 4-2 moeten maken. Een dot van een kans kregen we, deze eindigde jammerlijk op de paal. Dat was overigens nog moeilijker dan de bal er in te schieten maar het zij zo.

De laatste minuten was het niet gemakkelijk. We gingen niet meer uit van onze eigen posities en liepen veel door elkaar. De rust was eruit en dit resulteerde in de laatste minuut tot de gelijkmaker. Deze was zeker niet nodig en het was een behoorlijke domper. Met een jong team moet je echter nog veel leren. Zeker om dit soort wedstrijden tot een goed einde te brengen. Volwassen omgaan met de situatie daar moeten we aan werken en ons niet uit het veld laten slaan. De achterstand omzetten naar een voorsprong was zeker collectief sterk en veerkrachtig goed uitgevoerd. Een pluimpje hiervoor. Alleen belonen we ons zelf nog veel te weinig. Maar we zijn net onderweg en het spel is met vlagen zeer goed.

Opstelling:
    Thomas van Braak – Tim Roordink – Luuk Tuenter – Marco Mijnen – Daniel Siemes – Bram Sprenkeler (1) – Mick Peters (1) – Mohammed Asik (1) – Jaap Buiting – Jurre Sanders – Niek Bockting

Wissels:
    Jari Lucassen (45e) – JesseBertsen (45e) – Joris van Braak – Hein Holthausen (80e )

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's