Silvolde begon vandaag aan de laatste fase van de competitie met de eerste finale tegen Hollandia uit Hoorn. De gasten staan slechts 1 punt onder Silvolde met twee wedstrijden meer gespeeld dus opnieuw een topper. De ploeg van trainer Van Beukering is nagenoeg compleet op de lang geblesseerden Giel Driever en Gijs Hakvoort na. Lucas ter Maat zit weer bij de wedstrijdselectie maar is waarschijnlijk nog niet inzetbaar. Al met al dus weer een mooi affiche op de Munsterman waaruit zal blijken of de goede serie kan worden voortgezet.

Hollandia verstopte zich vanaf het begin niet en kreeg in de vierde minuut al een leuke mogelijkheid toen aanvoerder Nick de Wit de bal goed voorgaf op Sven Deen maar van net buiten het 16-metergebied ging de bal over het doel van Marco Olthuis. Twee minuten later kreeg Rick Bouwmeister aan de andere kant een kansje maar keeper Nick van Santen pakte de bal beheerst. De gasten uit Hoorn bleven ook veel de aanval zoeken en na 14 minuten kreeg Hollandia een vrije trap waar Jorg Ooievaar zich mee belastte. Marco Olthuis stond echter op de goede plek om deze mogelijkheid om zeep te helpen. Na ruim een half uur spelen ging Mike van Aken op avontuur maar opnieuw was keeper Van Santen de baas. Kort daarna werd Jaël Krosse in het strafschopgebied in de rug geduwd en de scheidsrechter floot voor een strafschop. Roy Bouwman ging achter de bal staan en in twee keer wist hij de bal achter doelman Van Santen te krijgen 1-0. Er gebeurde in de eerste helft niet veel meer alleen beging Marco Olthuis vlak voor rust een foutje maar dit liep goed af zodat de ruststand 1-0 bleef.

Silvolde - Hollandia-34
    Silvolde - Hollandia-28

In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk. Hollandia bleek toch een goed voetballende ploeg te zijn die zich zeker niet verschool. In de 51ste minuut leek de gelijkmaker te gaan vallen toen de uitblinkende Bart Spil de bal voorgaf aan Nick de Wit die geheel vrijstaand de bal net naast kopte. Dit had een waarschuwing moeten zijn want twee minuten later was het wel raak. Marco Olthuis reageerde nog goed op een hard schot maar de rebound was voor De Wit die gretig de 1-1 scoorde. De thuisploeg ging op zoek naar opnieuw de voorsprong en in de 55ste minuut schoot Jaël Krosse een afgeslagen bal maar wederom was keeper Van Santen de baas. Nauwelijks een minuut later was het dit keer Roel Gebbinck die de voorzet gaf op Rick Bouwmeister maar ook zijn schot verdween net naast.

Na 63 minuten kwam Hollandia op voorsprong. Pim Olthuis maakte hands binnen de beruchte lijnen en de scheidsrechter legde de bal voor de tweede keer op de stip maar nu voor Hollandia. Jorg Ooievaar zag zijn kans schoon en liet keeper Olthuis kansloos 1-2. Kort daarna verliet Ischa Krosse het veld voor Evert Römer. Toch kreeg Silvolde kansen om terug te komen in de wedstrijd. In de 65ste minuut had Roel Gebbinck echter veel te veel tijd nodig om af te drukken zodat de stand niet veranderde. Mark Zwagerman kreeg daarna veel te veel vrijheid en schoot de bal via de paal naast het doel. In de 68ste minuut kreeg Roel Gebbinck opnieuw een mooie gelegenheid maar weer duurde het te lang. Silvolde probeerde vooral met de lange bal succes te behalen maar zonder veel resultaat. In de 71ste minuut kopte Wout Blasman door op Rick Bouwmeister maar hij mikte over het doel. Roel werd daarna vervangen door Bram van Dooren.

In de 77ste minuut mocht Mike van Aken een hoekschop nemen en plaatste de bal op het hoofd van Jaël Krosse die de bal op het dak van het doel zag verdwijnen. Wesley Althoff kwam Mats Hegman aflossen om het laatste deel van de wedstrijd nog een verse kracht het veld in te sturen. Rick Bouwmeister kreeg in de 83ste minuut de grootste mogelijkheid op de gelijkmaker maar zijn schot werd van de doellijn gehaald door Boyd Mak. Doordat Silvolde alles naar voren gooide ontstond er natuurlijk veel ruimte voor een tegenstoot. In de 86ste minuut zag aanvoerder Nick de Wit dat doelman Marco Olthuis te ver voor zijn doel stond en schoot vanaf 40 meter de beslissende 1-3 in het doel. De sfeer werd er niet prettiger op en vlak voor tijd moest Alex Tempels met zijn tweede gele kaart het veld verlaten. De eindstand veranderde niet meer en Silvolde verliest hiermee drie belangrijke punten in de strijd om de koppositie.

Silvolde - Hollandia-11

Aanstaande donderdag moet Silvolde opnieuw aan de bak in de inhaalwedstrijd tegen een andere concurrent Leonidas. De wedstrijd op de Munsterman begint om 20.00 uur. Hopelijk kunnen de zwart-witten de teleurstelling wegpoetsen en de punten in Silvolde houden om zo niet verder achterop te geraken.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Alex Tempels; Roy Bouwman; Pim Olthuis; Mike van Aken; Ischa Krosse (Evert Römer 64’); Mats Hegman (Wesley Althoff 81’); Rick Bouwmeister; Roel Gebbinck (Bram van Dooren 72’); Jaël Krosse; Wout Blasman.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's