Jong Achilles '29 - Silvolde-10

Silvolde ging vandaag naar Groesbeek voor de uitwedstrijd tegen het geplaagde Jong Achilles’29. De hekkensluiter had de laatste twee wedstrijden zwaar verlies geleden en kreeg nu de zwart-witten uit Silvolde op bezoek. Trainer Van Beukering had weer de beschikking over Wout Blasman maar hij startte vanaf de bank. Mike van Aken en Evert Römer waren geblesseerd evenals de lang geblesseerden Gijs Hakvoort en Giel Driever. Op de Heikant bestond de publieke belangstelling voornamelijk uit supporters uit Silvolde.

Silvolde begon de wedstrijd fel en zette de tegenstander meteen onder druk. Er werd in een zeer hoog tempo gespeeld wat echter wel ten koste ging van de nauwkeurigheid. Toch was de eerste mogelijkheid voor de gastheren uit Groesbeek. Mehdi Naqqadi legde aan maar zag zijn schot net naast het doel verdwijnen. Silvolde pakte het heft weer snel in handen en zette nog meer druk waardoor Jong Achilles steeds verder terug werd gedrongen. In de 11de minuut kopte Jaël Krosse een hoge bal door op Rick Bouwmeister maar hij mikte hoog over. Na twintig minuten kreeg verdediger Lucas ter Maat de bal en speelde Rick Bouwmeister aan. Met een soepele voetbeweging gaf hij de bal aan Jaël Krosse die vrij voor doelman Moreno Floris kwam. Hij omspeelde hem behendig en schoof de bal eenvoudig binnen 0-1. Dit leek een mooi moment om er eens goed voor te gaan zitten.

In de 27ste minuut speelde Ischa Krosse met een leep hakje broer Jaël aan die vervolgens Rick Bouwmeister lanceerde. Hij ging op de doelman af maar schoot de bal in het zijnet. Heel af en toe liet Jong Achilles toch zien dat ze over goede voetballers beschikte en in de 38ste minuut probeerde Mehdi Naqqadi het nog eens van afstand maar dat was geen probleem voor doelman Marco Olthuis. Silvolde bleef duidelijk de bovenliggende partij maar wist zich eigenlijk nauwelijks echte kansen te creëren. Daardoor bleef het bij een 0-1 ruststand en gingen alle spelers naar de warme kleedkamer voor de thee.

Jong Achilles '29 - Silvolde-29
    Jong Achilles '29 - Silvolde-25

In de tweede helft zou het dan moeten gaan gebeuren voor Silvolde. Alexander Tempels bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Mats Hegman. Ook nu probeerde Silvolde de tegenstander weer snel onder druk te zetten maar al snel bleek dat ook Jong Achilles feller werd. De duels werden veel vaker door de jonge gastheren gewonnen en langzaam kantelde het spelbeeld. In de 55ste minuut kreeg Jong Achilles een vrije trap en het harde schot werd maar net door Marco Olthuis tegengehouden. De ingeschoten rebound werd van de lijn gehaald en mocht Silvolde van geluk spreken dat het de voorsprong behield. Kort daarna werd er bij Silvolde opnieuw gewisseld en kwam Roy Bouwman in het veld voor Roel Gebbinck.

Na iets meer dan een uur spelen kreeg Alper Yaldiz een uitgesproken kans op de gelijkmaker maar gelukkig voor Silvolde schoot hij naast het doel. Dit had een waarschuwing moeten zijn om de strijd weer op te pakken zoals in de eerste helft. Trainer Van Beukering bracht vervolgens zijn topscorer Wout Blasman voor Bram van Dooren in de hoop de wedstrijd weer onder controle te krijgen. Na 69 minuten mocht Roy Bouwman een hoekschop nemen en kreeg de bal op het hoofd van Wouter Ebbers die echter net naast kopte. Jong Achilles kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en drukte Silvolde steeds verder terug in de verdediging. In de 74ste minuut was het opnieuw Alper Yaldiz die een dot van een kans kreeg op de gelijkmaker maar hij schoot van dichtbij op de voet van Marco Olthuis.

In de slotfase leek Mats Hegman het duel te beslissen toen hij in de 83ste minuut een grote kans kreeg maar ook hij strandde op keeper Moreno Floris. Jong Achilles ging va banque spelen en kreeg nog een aantal goede mogelijkheden maar wist deze niet te benutten. Uiteindelijk wist Silvolde de aandringende thuisploeg van zich af te houden en ging naar huis met een nipte 0-1 overwinning.

Jong Achilles '29 - Silvolde-21

Door dit resultaat en de resultaten van de concurrentie steeg Silvolde toch weer een plek op de ranglijst en staat nu met een verliespunt minder dan koploper SJC op plek twee. Volgende week hebben de spelers een vrije zondag in verband met carnaval maar daarna wacht de uitwedstrijd tegen Purmersteijn. Dit duel begint om 14.00 uur.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Wesley Althoff; Wouter Ebbers; Pim Olthuis; Lucas ter Maat; Roel Gebbinck (Roy Bouwman 60’); Ischa Krosse; Alexander Tempels (Mats Hegman 46’); Bram van Dooren (Wout Blasman 69’); Jaël Krosse; Rick Bouwmeister.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's