SJC - Silvolde-13

In Noordwijk deed Silvolde er alles aan om koploper SJC van de troon te stoten. En het was nog bijna gelukt ook. Na een 1-0 achterstand kwamen de Silvoldenaren na de rust sterk terug en op een 1-3 voorsprong door treffers van Wouter Ebbers, Roel Gebbinck en Wout Blasman. De doelpunten vielen vlak na elkaar in de 55e, 57e en 58e minuut. Geen vuiltje aan de lucht, zou je denken. Maar daar dacht Sde thuisclub anders over. Silvolde was duidelijk de bovenliggende partij, maar rond de 75e minuut scoorde SJC razendsnel tweemaal en kwam op gelijke hoogte. En uiteindelijk, tegen de verhouding in, ook nog op 4-3 in de slotseconde. Geen vrolijke terugreis vanaf de zonovergoten badplaats.

Het vraagt om enige uitleg. Wij vroegen het aan Pim Olthuis. Pim was in deze wedstrijd aanvoerder, omdat de eerste en tweede aanvoerder, de gebroeders Krosse, geblesseerd zijn. Pim noemde het verlies heel zuur en beslist onterecht. “Misschien hadden we na de 1-3 gewoon door moeten gaan en niet proberen te consolideren.” Wel was er sprake van meerdere ‘klutsgoals’, volgens Pim. Met name de vierde treffer in blessuretijd kwam via via, de paal en Silvoldse verdedigersbenen uiteindelijk over de lijn. Je kunt natuurlijk zeggen dat je het de koploper erg moeilijk hebt gemaakt, maar daar schiet je niks mee op. Vooral ook omdat de Silvoldenaren het er over eens zijn dat SJC nu wel bovenaan staat, maar zeker geen kampioensploeg heeft.

SJC - Silvolde-13

SJC staat nu 6 punten los. Opvallend was de grote thuisnederlaag van concurrent Achilles 1894. Sportclub Silvolde staat nog steeds derde, maar kan de periode nu wel vergeten. “We moeten bij deze wedstrijd niet te lang stil blijven staan”, volgens Pim. “We zijn voor mijn gevoel nog steeds goed bezig en dat zullen we komende zondag bewijzen in de thuiswedstrijd tegen SWZ Boso Sneek.”

Kijk hier voor de samenvatting gemaakt door de Bollenstreek Omroep https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=1B2BL6Qycfk

Opstelling:
    Marco Olthuis, Lucas ter Maat, Pim Olthuis, Gijs Hakfoort, Mike van Aken, Wouter Ebbers, Roel Gebbinck, Mats Hegman, Alexander Tempels, Wout Blasman, Bram van Dooren.
    Invallers:
    Roy Bouwman en Swen te Kaat.

Klik voor meer foto’s
    Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's