b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Een uitje naar kustplaats Noordwijk is nooit weg. Beetje over de boulevard slenteren. Zeelucht opsnuiven. Een kuil graven op het strand. De selectie van Sportclub Silvolde was er in de voorbereiding van het seizoen nog op trainingskamp. Maar komende zondag gaat het om meer. Dan gaan Dennis van Beukering en zijn team op bezoek bij koploper SJC op het Gemeentelijk Sportpark. De Noordwijkse zwart-witten wonnen vorige week in Heerenveen duidelijk met 1-5 en kwamen daardoor alleen aan kop in hoofdklasse A. Lees het verslag.

Je ziet in het voetbal de gekste lettercombinaties, die niet meteen een bel doen rinkelen. Neem nou SJC. Waar zou dat voor staan? Sensationele Jeuk Club? Samenwonende Jongeren Club? Nee, SJC is de afko van Sint Jeroens Club. Ook leuk en genoemd naar een onthoofde monnik. In het seizoen 2015-2016 promoveerden de Noordwijkers naar de hoofdklasse. De laatste confrontatie tussen beide ploegen was vorig seizoen in het laatste thuisduel van Silvolde, dat eindigde in een vette nederlaag: 0-3. Dit seizoen heeft SJC een andere hoofdtrainer. Het is Sjaak Polak, voormalig profvoetballer van o.a. ADO Den Haag, Sparta, FC Twente en Excelsior.

Na het echec in Delft bracht de afgetekende zege tegen Jong Achilles ‘29 Silvolds eerherstel. Het is nu zaak voor het elftal om die lijn door te trekken. Worden de mannen van Dennis een ‘menace’ voor de koploper? Voorlopig is er in de wedstrijdselectie nog even geen plaats voor langgeblesseerden Jaël Krosse en Giel Driever, maar ook Ischa Krosse ontbreekt vanwege een hamstringblessure, die hij afgelopen zondag opliep. Speelde Evert Römer vorige week nog een helft in het tweede, zondag is hij erbij in Noordwijk. De technische staf springt zorgvuldig om met de terugkeer van Roy Bouwman en bij publicatie van dit artikel was nog niet duidelijk of hij a.s. zondag deel uitmaakt van één of twee.

De wedstrijd is vanaf 14.00 uur op Gemeentelijk Sportpark, Lageweg in Noordwijk.