Na de teleurstellende nederlaag vorige week in Delft tegen DHC moesten de mannen van Dennis van Beukering vandaag tegen laagvlieger Jong Achilles’29 de draad weer oppakken om mee te blijven doen voor de topposities. Roy Bouwman was vanmiddag niet beschikbaar omdat hij speelminuten moest maken in het tweede elftal. Ook de geblesseerden Jaël Krosse en Giel Driever waren niet van de partij.

Silvolde begon voortvarend aan het duel en kreeg in de vijfde minuut al meteen hulp van doelman De Vos van Achilles. Hij verkeek zich behoorlijk op een achterwaartse kopbal van spits Wout Blasman op aangeven van aanvoerder Ischa Krosse zodat de 1-0 al snel op het scorebord stond. De jonge ploeg van Achilles bleef lekker mee voetballen maar werd nauwelijks gevaarlijk voor het doel van keeper Marco Olthuis. Ook Silvolde bleef waar mogelijk de aanval zoeken zonder echt uitgespeelde kansen te creëren.  In de 19de minuut kreeg Silvolde een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel na een overtreding op Alex Tempels. Roel Gebbinck belastte zich hiermee en draaide de bal om de opgestelde muur en ook buiten bereik van doelman Justin de Vos 2-0. Beide doelpunten zorgden ervoor dat Silvolde wat gas terug kon nemen.

In de 27ste minuut was het Jesse Edge die het van afstand probeerde, maar keeper Olthuis zag de bal over zijn doel verdwijnen. Hierna kwam Silvolde in de eerste helft niet meer onder druk en kon het rustig de eerste helft uitvoetballen zonder zelf nog gevaarlijk te worden. De ruststand bleef hierdoor 2-0 en de tweede helft kon met een goed gevoel worden begonnen.

Silvolde - Jong Achilles '29-21
    Silvolde - Jong Achilles '29-23

Na de rust werd Jong Achilles iets gevaarlijker doordat het spel van Silvolde slordiger begon te worden. Veel onnodig balverlies of foute keuzes zorgden ervoor dat de druk van Achilles wat groter werd. In de 54ste minuut kreeg Niels Willems op links wel heel veel vrijheid om de bal aan te nemen en hij krulde de bal feilloos achter Marco Olthuis waardoor de stand 2-1 werd. Silvolde werd wakker geschud en pakte de draad van de eerste helft weer op. Het duurde echter tot de 67ste minuut toen de vlak daarvoor ingevallen Evert Römer (voor Bram van Dooren) de bal vanaf de achterlijn teruglegde op Roel Gebbinck die verwoestend de bal in de kruising ramde en de 3-1 binnen schoot. Dit was voor Achilles de genadeklap. Toen vijf minuten later Roel Gebbinck een perfecte steekbal gaf op Wout Blasman kon de spits zijn tweede en de vierde voor Silvolde aantekenen. De strijd was gestreden en het wachten was eigenlijk op hoe ver Silvolde de score nog zou gaan opschroeven. In de 82ste minuut leek Alex Tempels te gaan scoren op aangeven van Mats Hegman maar de doelman stond in de weg. Aan de andere kant was het Amine Ennali die het probeerde vanaf de rechterkant maar zijn schot verdween voorlangs. Kort daarna moest aanvoerder Ischa Krosse het veld met een blessure verlaten en omdat er al 3 keer was gewisseld speelde Silvolde de wedstrijd met 10 man uit. In de slotfase werd Silvolde nog gevaarlijk toen in de 87ste minuut Evert Römer de bal op Wout Blasman kon geven maar dit leidde dit keer niet tot succes. Even later was het wel raak toen Wout Blasman zijn derde treffer scoorde en daarmee de eindstand op 5-1 vastlegde.

Silvolde - Jong Achilles '29-4

Met deze ruime winst blijft Silvolde bovenin meedraaien en kan het volgende week zondag laten zien waar het staat. De zwartwitten gaan dan op bezoek bij koploper SJC in Noordwijk. Vandaag wist SJC in Heerenveen met 5-1 te winnen van de plaatselijke vv. De wedstrijd op sportpark SJC begint om 14.00 uur.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Lucas ter Maat; Wouter Ebbers (Gijs Hakvoort 76’); Pim Olthuis; Mike van Aken; Roel Gebbinck (Swen te Kaat 81’); Ischa Krosse; Mats Hegman; Bram van Dooren (Evert Römer 66’); Wout Blasman; Alex Tempels.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's