b_300_0_16777215_00_images_stories__images_personen_driever_giel_IMG_0249.JPG

Giel Driever kwam in 2012 van vv Etten naar Silvolde en bleek direct een  meerwaarde voor het Silvoldse spel met zijn snelle acties op de vleugel. Ook pikte hij regelmatig een doelpunt mee. De laatste maanden wordt hij nog slechts genoemd in het rijtje langgeblesseerden. Hoogste tijd om hem eens te vragen hoe het er meegaat.

Giel raakte in april tijdens een training geblesseerd aan de rechterknie. Na een maand behandelen bleek er geen schot in het herstel te zitten en werd besloten tot een MRI-scan. Dat leverde ook geen duidelijkheid op en een kijkoperatie moest uitkomst bieden. Het mondde uit in een zware ingreep. Er werd kraakbeen weggehaald van 2 x 2 cm. Vervolgens werden in het gewricht 12 gaatjes geboord. Zo ontstonden bloedpropjes, die ter vervanging van het kraakbeen dienst moeten doen. De eerste drie maanden bewoog hij zich op krukken voort en sinds vijf weken mag het zonder. Met krachttraining en gerichte oefeningen werkt de 28-jarige Ettenaar aan zijn herstel onder leiding van fysiotherapeut Dimitri Stefas. Giel is tevreden over de samenwerking en de gestage vorderingen en noemt de winterstop als een voorlopig ijkpunt. Momenteel kan en mag hij bijvoorbeeld absoluut nog niet hardlopen, maar hij hoopt aan het einde van het jaar voorzichtig weer met looptraining te beginnen.

Hoewel hij nu al maanden aan de zijlijn zit maakt hij naar eigen zeggen nog volop deel uit van het team. Op de donderdagtraining en de zondagse wedstrijden is hij meestal aanwezig en hij krijgt veel steun van zijn ploeggenoten.

Wie weet zien we Giel dit seizoen nog zijn karakteristieke snelle rushes langs de lijn maken, maar het is duidelijk dat voor hem, na zo’n heftige operatie, momenteel een volledig herstel voorop staat.

Beterschap Giel!