IMG_2192

Op dinsdag 3 oktober ging de 6e editie van de Achterhoek cup van start. Silvolde kreeg FC Eibergen op bezoek dat bivakkeert in de zondag 4e klasse C. Silvolde kwam al zeer vroeg in de wedstrijd op voorsprong want na 2 minuten was het uit de eerste kans al raak voor de zwart-witten. Het was Bram van Dooren die zich goed vrijspeelde en alleen voor de keeper geen fout maakte: 1-0. In de 8e minuut was het Mats Hegman die de keeper te snel af was en de afgeslagen bal vanaf de zijkant in de korte hoek prikte: 2-0. Er is nog geen kwartier gespeeld als het derde doelpunt voor Silvolde ook al in het net ligt; uit een corner van Mike van Aken kan Evert Römer de bal simpel binnen tikken. Ook na het eerste kwartier gaat Silvolde vrolijk door met het creëren van kansen en komt Eibergen niet in het stuk voor. In de 20e minuut gaat een prima uithaal van Mats Hegman net over. In de 26e minuut moet Wouter Ebbers het veld noodgedwongen verlaten. Zijn vervanger is Roy Bouwman. Na ruim een half uur spelen lijkt de 4-0 te vallen maar het doelpunt van Mats Hegman wordt niet gehonoreerd wegens vermeend hands. Veel kansen zijn er daarna niet meer voor Silvolde tot aan de rust. Voor Eibergen dient zich 5 minuten voor rust de eerste goede kans aan maar doelman Stan ten Vaarwerk stopt de inzet uitstekend. Hierdoor gaan we met een 3-0 stand rusten.

Met 3 verse krachten begint Silvolde aan de tweede helft en het is invaller Wout Blasman die direct een goede mogelijkheid heeft de score uit te bouwen maar deze is niet aan hem besteed. Binnen 5 minuten in de 2e helft is het dan toch raak. Na een prima assist van Mats Hegman kopt Wout Blasman de 4-0 binnen. Na een schietkans van Roel Gebbinck die net naast gaat is het 10 minuten na de vierde treffer alsnog raak voor Roel Gebbinck. Na een mooi één-tweetje met Ischa Krosse is het Gebbinck die de 5-0 op het scorebord zet. In de 64e minuut is het dan alweer raak voor Silvolde; het is Wout Blasman die uit een corner van Roy Bouwman de bal opnieuw met het hoofd binnen knikt: 6-0. Drie minuten later weer een goede kans voor Blasman na een heerlijke pass van Roel Gebbinck maar dit keer gaat de inzet net naast. In de 70e minuut mag Roy Bouwman aanleggen voor een strafschop welke via de binnenkant paal in het doel wordt geschoten: 7-0. Na 74 minuten is het opnieuw Wout Blasman die scoort. Na een prima pass van Ischa Krosse kan Blasman alleen op de keeper af en rondt koelbloedig af waardoor het met nog een kwartier spelen 8-0 staat in het voordeel van Silvolde. Het laatste kwartier weet Silvolde niet meer te scoren hoewel er nog wel een aantal aardige mogelijkheden waren. Ook Eibergen leek een eretreffer te gaan scoren maar de goed doorgelopen spits zag zijn kans de mist in gaan doordat Stan ten Vaarwerk ook nu alert was en de Eibergse spits van het scoren afhield. Hierdoor bleef de stand 8-0 na een grotendeels eenzijdige wedstrijd. Dit was dan ook de eindstand.

IMG_2189

Op 31 oktober gaat Silvolde om de Achterhoek cup op bezoek bij vv Doetinchem maar a.s. zondag krijgt Silvolde eerst in de competitie het beloftenteam van Achilles ’29 op bezoek.

Opstelling Silvolde: Stan ten Vaarwerk – Lucas ter Maat, Pim Olthuis, Mike van Aken (Wesley Althoff), Wouter Ebbers (Roy Bouwman) – Mats Hegman, Ischa Krosse, Roel Gebbinck – Alexander Tempels (Gijs Hakvoort), Bram van Dooren (Swen te Kaat), Evert Römer (Wout Blasman)

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's