IMG_9803

Op zondag 6 augustus speelde Silvolde de eerste wedstrijd van de 2e oefencampagne naar aanloop van het nieuwe seizoen. Tegenstander was mede hoofdklasser RKHVV. De bezoekers uit Huissen zagen net als Silvolde hun oorspronkelijke oefenpartner afhaken waardoor deze wedstrijd werd ingepland. Om 13.00 uur was de aftrap en Silvolde begon gretig en fris aan de wedstrijd. In de 1e minuten waren de gastheren direct dreigend maar mogelijkheden voor Wout Blasman, Pim Olthuis en Roel Gebbinck wisten het net niet te vinden.

Het duurde tot de 21e minuut voordat het eerste doelpunt viel te noteren; nieuwkomer Evert Römer bracht Silvolde op een terechte 1-0 voorsprong. Vrijwel de gehele eerste helft waren de zwart-witten de betere ten opzichte van hun bezoekers maar kon het overwicht niet uitdrukken in meer doelpunten. Het waren echter de bezoekers die met hun vlijmscherpe counters, 5 minuten voor het rustsignaal op gelijke hoogte kwamen: 1-1.

De tweede helft werd voor Silvolde hoofdzakelijk gekenmerkt door de vele wissels waarbij alle aanwezige spelers hun speelminuten konden maken. Dit kwam niet geheel ten goede van het spel dat we in de eerste helft zagen en door slordigheden en opnieuw vlijmscherpe counters keek Silvolde na 70 minuten tegen een 1-3 achterstand aan. De wedstrijd leek beslist maar de heren van trainer Dennis van Beukering gingen naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er al snel. Na een aanval over veel schijven in de zestien was het Mike van Aken die met zijn hoofd het laatste zetje gaf: 2-3.

IMG_9796

Ineens was het weer een wedstrijd en Silvolde ging voor de gelijkmaker maar een kopbal van Wout Blasman belandde in de 80e minuut op de lat. Meermalen was Silvolde dicht bij de gelijkmaker maar moest ook opletten dat het niet weer een doelpunt te verwerken kreeg. Na een paar minuten extra tijd vond de arbiter het mooi geweest en floot voor het einde van de wedstrijd. Na een bij vlagen goed spelend Silvolde trokken de gastheren van de Munsterman uiteindelijk toch aan het kortste eind.

Opstelling Silvolde: 1. Marco Olthuis (22. Stan ten Vaarwerk) – 5. Mike van Aken (15. Thijs Hakvoort), 2. Pim Olthuis, 4. Wouter Ebbers (6. Wesley Althoff), 17. Lucas ter Maat – 8. Paul Veerbeek (10. Ischa Krosse), 12. Mats Hegman, 11. Jaël Krosse, 9. Roel Gebbinck (21. Cas Bongers) – 19. Wout Blasman, 16. Evert Römer  (7. Swen te Kaat)

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's